Ψυχράμη: «Δεν έχουμε ανάγκη κανέναν εργολάβο για τον ηλεκτροφωτισμό»

Ψυχράμη: “ΚΑΤΑΒΑΡΑΘΡΩΝΟΝΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΓΙΑ 12 ΧΡΟΝΙΑ”

Καλογερόπουλος: “ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΠΕΝΗΝΤΑΡΑΚΙ”

Το θέµα του ηλεκτροφωτισµού “καίει” καθώς όπως ανέφερε η επικεφαλής της “Ποιοτικής Αιγιάλειας” Βασιλική Ψυχράµη στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αιγιάλειας, η σύµβαση που προχωρά ο ∆ήµος καταβαραθρώνει το δηµοτικό ταµείο και την τσέπη των δηµοτών. Η κ. Ψυχράµη τόνισε ότι “δεν έχουµε ανάγκη κανέναν εργολάβο για τον ηλεκτροφωτισµό. Μπορούµε και µόνοι µας ν΄αλλάξουµε το φωτισµό» µε τον ∆ηµήτρη Καλογερόπουλο να τονίζει ότι “οι δηµότες δεν θα πληρώσουν ούτε ένα πενηνταράκι”. 

Η κ. Ψυχράμη μεταξύ άλλων ανέφερε: 

– “Εύχομαι μια επικοιδομητική χρονιά που απαιτεί συνεργασία. Για την πλατεία Αγίας Λαύρας και γενικά όλα τα προβλήματα η δημοτική αρχή τα χειρίζεται με λάθος τρόπο και κατηγορεί την αντιπολίτευση. Αυτό είναι πολιτική δειλία. Ο δήμαρχος εκτός του ότι δεν μπορεί να ζητήσει συγγνώμη, έχει και θράσος απύθμενο.

Προβλέψαμε είπε, η δημοτική αρχή την κρίση την ενεργειακή και προνοήσαμε για εξοικονόμηση στο ρεύμα και περιμένουμε από το Ελεγκτικό Συνέδριο για τη σύμβαση του ηλεκτροφωτισμού. Αυτή η σύμβαση δεν είναι για εξοικονόμηση του δήμου. Είναι καταβαράθρωση του δημοτικού ταμείου και δεσμεύει τα δημοτικά τέλη για 12 χρόνια. 

Μπορούμε και μόνοι μας να κάνουμε το έργο αυτό και το Κράτος μας δίνει χρήματα λόγω πανδημίας. Περίπου 8 εκ. Ευρώ έχει πάρει η δημοτική μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια.   Μπορούμε μόνοι μας ν’ αλλάξουμε τα φωτιστικά των δρόμων. Δεν έχουμε ανάγκη κανέναν εργολάβο.  Σε περίπτωση φυσικής καταστροφής, παρότι τα φωτιστικά δεν θα είναι δικά μας, με βάση τη σύμβαση, ο δήμος και οι πολίτες θα καλύψουν τη ζημιά.  Αυτή η σύμβαση είναι πρόκληση για τον κοινό νου.  Κατά τ’ άλλα επιδίδονται σε ένα δημόσιο «κατηγορώ» των πολιτών. Και ρωτάω πόσο υπεύθυνο είναι ο Δήμαρχος επί Παναγόπουλου τα 4 εκ. ευρώ να τα θεωρεί πολλά και τα 12 όχι; Πόσο υπεύθυνη είναι η δημοτική αρχή;

Eπίσης διακρίνω μια αποστροφή από πλευράς σας για τις μελέτες. Όμως εφαρμόζεται τις μελέτες που εμείς πριν είχαμε προχωρήσει. Εσείς δεν πρέπει να φτιάξετε μελέτες ώστε να τις βρει η επόμενη δημοτική αρχή;

Όλες οι παρατάξεις σας είπαμε πως δεν σας εμπιστευόμαστε, όχι μόνο για την πλατεία, αλλά για όλα τα μεγάλα θέματα. Η πόλη μας με όλα αυτά έχει υποστεί ακραία υποβάθμιση. Μας είπε ο Δήμαρχος ότι βρήκε στο ίντερνετ τη μελέτη για τον ηλεκτροφωτισμό και αναρωτιέμαι, εκεί βρήκε και το 1% έκπτωση για τα απορρίμματα; Εγώ ένα θα σας πω: Το όφελος για τους δημότες είναι να βάλετε το σακάκι σας στον ώμο και να φύγετε”.

Ο κ. Καλογερόπουλος σχετικά με τον ηλεκτροφωτισμό ανέφερε:

«Δεν συνάδουν οι χαρακτηρισμοί πολιτική δειλία γιατί δεν μπορεί κανένας να εκβιάσει κανέναν. Ακούω ότι θα στενάζουν οι δημότες για τον ηλεκτροφωτισμό. Οι δημότες δεν θα πληρώσουν πενηνταράκι. Θα κερδίσουν από την άμεση αντικατάσταση των λαμπτήρων στην τσέπη τους. 

Επίσης, συμφωνώ ότι πρέπει να γίνονται μελέτες και όταν υπάρχουν πρέπει να υλοποιούνται, αλλά διαφωνώ με τη μελέτη στη μελέτη, όπως π.χ. έγινε μελέτη για το συγκοινωνιακό, που ποτέ δεν εφαρμόστηκε. Επικαιροποίηση στην επικαιροποίηση και τίποτα δεν έγινε.

Όσον αφορά να βρουν μελέτες οι επόμενοι, εμείς θα είμαστε οι επόμενοι και γι’ αυτό δουλεύουμε. Μιλήσατε για κατάντια του Αιγίου, αλλά πριν έρθω εγώ, εσείς διοικούσατε, δεν ήμουν εγώ».

ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΤΑΥΡΙΔΗ