Ψήφισμα Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου για την απώλεια του  Γρηγόρη Αλεξόπουλου

ΨΗΦΙΣΜΑ

Στο Αίγιο, σήμερα 7 Μαΐου 2020, ημέρα Πέμπτη και ώρα 12.00 μ.μ. συνήλθαν εκτάκτως τα μέλη του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου, στα γραφεία του Συλλόγου με το άγγελμα  του θλιβερού γεγονότος του θανάτου του  αξιότιμου συναδέλφου μας Γρηγόρη Αλεξόπουλου του Ιωάννη και της Βασιλικής . Το Διοικητικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφασίζει:

1.Να παρακολουθήσει σύσσωμο την εξόδιο ακολουθία .

  1. Να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
  2. Να κατατεθεί στεφάνι στην μνήμη του.
  3. Να διατεθεί χρηματικό ποσό ως δωρεά στη μνήμη του υπέρ του ΕΚΑΜΕ ΑΙΓΙΟΥ.
  4. Τη σύνταξη του παρόντος ψηφίσματος , τη δημοσίευση αυτού στον τοπικό τύπο και την επίδοσή του στην οικογένειά του.

« Αγαπημένε μας Γρηγόρη,

Μεγάλος ο πόνος και βαριά η θλίψη μας σε αυτόν τον ύστατο αποχαιρετισμό , για όλους εμάς τους συναδέλφους και φίλους σου, και ολόκληρη την Αιγιώτικη κοινωνία.

Είχες το χάρισμα του ξεχωριστού ανθρώπου αγαπημένε μας φίλε. Το φωτεινό σου χαμόγελο, το καθαρό σου βλέμμα, η αποφασιστικότητα, ο ενθουσιασμός σου, η καλοσύνη και η ακεραιότητά σου, στοιχεία της προσωπικότητάς σου,  σε έκαναν ιδιαίτερα αγαπητό σε όλους τους συναδέλφους και στην πόλη μας.

Αγωνιζόσουν με εντιμότητα, αξιοπρέπεια και ασίγαστο πάθος, τόσο στον επιστημονικό όσο και στον κοινωνικό στίβο.

Ο Γρηγόρης διορίσθηκε Δικηγόρος στο Πρωτοδικείο Αιγίου το έτος 1993 και προάχθηκε ως παρ’  Εφέταις δικηγόρος στο Εφετείο Πατρών το έτος 1997.

Ήταν Νομικός Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, του ΤΕΒΕ και συνεργάτης του Επικουρικού Κεφαλαίου. Εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αιγίου το έτος 2006, είχε εκλεγεί Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και είχε θητεύσει ως Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ.

Ήταν παντρεμένος με την χημικό καθηγήτρια Φράνσυ Ασπρούκου και ευτύχησε να αποκτήσει δύο κόρες την Βασιλική και την Κατερίνα. Μία όμορφη οικογένεια που στήριξε από κοινού με την σύζυγό του με αγάπη και φροντίδα .

Τίμησε το λειτούργημα του μαχόμενου δικηγόρου στις δικαστικές αίθουσες του Αιγίου και όλης της επικράτειας. Η εμβληματική του προσωπικότητα και το ήθος του διαπαιδαγώγησαν τις νεώτερες γενιές των δικηγόρων του Αιγίου. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ οι συνάδελφοι σου την αυταπάρνηση και την αφοσίωση που έδειχνες στο δικηγορικό λειτούργημα όταν ερχόσουν στις δικαστικές αίθουσες παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζες. Αυτός ήταν ο Γρηγόρης μας, της γενναιότητας και του καθήκοντος.

Τίμησε την ιδιότητα του υπεύθυνου πολίτη. Τίμησε το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την οποία επί σειρά ετών υπηρετούσε με το ίδιο πάθος όπως και την Δικαιοσύνη. Σαν Δημοτικός Σύμβουλος, σαν Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Αιγίου, σαν Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ, με πλήθος αρμοδιοτήτων, με αποφασιστικότητα, μαχητικότητα και πάντα με αποτελέσματα, υπεράσπιζε τις θέσεις του και τα δικαιώματα των πολιτών.

Όταν προσεβλήθη από την ασθένεια, ούτε τότε του έλειψε το θάρρος. Ταλαιπωρήθηκε αλλά και πάλι πάλεψε. Παλικαρίσια με απίστευτη ψυχική δύναμη και γενναιότητα. Ούτε οι δοκιμασίες που πέρασε κατάφεραν να του στερήσουν την αξιοπρέπεια και την λεβεντιά που πάντα τον χαρακτήριζαν ως άνθρωπο.

Σήμερα ο δικηγορικός κόσμος του Αιγίου θρηνεί. Εμείς, είμαστε περήφανοι που συμπορευτήκαμε στην επιστήμη, στους θεσμούς και την κοινωνία με τον Γρηγόρη. Είμαστε συντετριμμένοι αγαπημένε μας φίλε για την απώλειά σου.

Στην σύζυγό σου Φράνσυ , τις κόρες σου Βασιλική και συνάδελφό μας Κατερίνα, καθώς  και στους οικείους σου εκφράζουμε  την βαθύτατα λύπη μας και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

Γρηγόρη της αξιοπρέπειας, του καθήκοντος, της αφοσίωσης και της αλληλεγγύης, για όλους εμάς τους συναδέλφους σου θα ζεις πάντα στην σκέψη μας,  με όλες τις προσωπικές στιγμές μας, όπως τις μοιραστήκαμε μαζί σου.

Πολυαγαπημένε μας συνάδελφε και φίλε,  όλοι μας ως μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου σου ευχόμαστε καλό ταξίδι στην γειτονιά των αγγέλων και πάντα θα  κρατάμε τη γνώση, την καλοσύνη και το χαμόγελο που μας χάρισες ».

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                 Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΕΣΚΟΣ                                          ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΤΣΙΝΟΥΚΑ