Χωρίς αναπληρωτή δάσκαλο εδώ κι ένα μήνα παραμένουν οι μαθητές στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου, καταγγέλλει την απαράδεκτη ολιγωρία που έχει επιδείξει το Υπουργείο Παιδείας καθώς και οι υφιστάμενοι φορείς του (Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης) μη αναπληρώνοντας το κενό του δασκάλου/ας που έχει προκύψει εδώ κι ένα μήνα λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας.

Επανειλημμένα ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων έχει επισημάνει την ανάγκη να αναπληρωθεί το κενό, όμως οι γνωστές δικαιολογίες από τη Πρωτοβάθμια Διεύθυνση (προσπαθούμε να αναπληρώσουμε το κενό, χρειάζεται λίγος χρόνος, σας καταλαβαίνουμε, υπάρχουν ελλείψεις κ.λ.π.) προβάλλουν κάθε φορά, σαν ένα έργο που έχει χιλιοπαιχτεί.

Η συνένωση τάξεων, εν μέσω εποχής Covid-19, για την εξασφάλιση εκπαιδευτικού, θεωρείται επιεικώς απαράδεκτη από τη στιγμή που θα υπάρξει συγχρωτισμός των μαθητών μέσα σε μια τάξη. Η πανδημία δείχνει τα δόντια της σε παγκόσμιο επίπεδο με την αύξηση των καταγεγραμμένων κρουσμάτων καθημερινά. Ποια μέτρα προστασίας θα τηρηθούν όταν στοιβάζονται τόσοι μαθητές (27) μέσα σε μια τάξη και μάλιστα δημοτικού;

Τα παιδιά έχουν δικαιώματα και φωνή και αν δεν μπορούν να διαμαρτυρηθούν αυτά θα γίνουμε εμείς οι γονείς η φωνή τους.

Απαιτούμε άμεσα την αναπλήρωση του εκπαιδευτικού.

Το Δ.Σ