Φωτήλας: «Η κατάργηση της απλής αναλογικής συνιστά πλέον επιτακτική ανάγκη”

“Προκειμένου οι δήμοι και οι περιφέρειες να απεγκλωβιστούν από την δυσλειτουργικότητα προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος»

 «Η εφαρμογή της απλής αναλογικής οδήγησε δήμους και περιφέρειες σε καθεστώς ακυβερνησίας με ολέθριες συνέπειες για τους ίδιους τους δημότες. Στο 1/3 των δήμων της χώρας ο εκλεγμένος δήμαρχος διαθέτει μειοψηφία δημοτικών συμβούλων  ως αποτέλεσμα της εφαρμογής της απλής αναλογικής του ΣΥΡΙΖΑ.» επισήμανε στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο «Εκλογή Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών» ο κ. Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής ΝΔ Αχαΐας.

Ο κ. Φωτήλας τόνισε ότι «Εμείς από την άλλη καταργώντας το έκτρωμα της απλής αναλογικής δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για να επανέλθει η κυβερνησιμότητα στους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας. Μεριμνούμε ώστε η τοπική αυτοδιοίκηση να λειτουργήσει αποτελεσματικά και υπέρ του συνόλου των δημοτών» .

Επίσης ανέφερε ότι «η κατάργηση της απλής αναλογικής συνιστά πλέον επιτακτική ανάγκη προκειμένου οι δήμοι και οι περιφέρειες να απεγκλωβιστούν από την δυσλειτουργικότητα προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος. Οφείλουμε να συνδράμουμε τους ΟΤΑ ώστε να ανταποκρίνονται άμεσα και αποτελεσματικά στις ανάγκες και τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας. Το ν/σ κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και είναι προς όφελος όλων μας»!