Φωτήλας: «Δείχνουμε κόκκινη κάρτα στους χούλιγκανς»

« Το γήπεδο πρέπει να είναι γιορτή και όχι πεδίο μάχης, έτσι και εμείς δείχνουμε απευθείας κόκκινη κάρτα στους χούλιγκανς»

«Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση μας έρχεται να διορθώσει τα κακώς κείμενα με στοχευμένες μεταρρυθμίσεις σαν και αυτή σήμερα.» επισήμανε στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο «Μέτρα αντιμετώπισης της οπαδικής βίας, ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των λεσχών φιλάθλων, αθλητικός εθελοντισμός, πνευματικός αθλητισμός, ηλεκτρονικός αθλητισμός (e-sports), εργασιακός αθλητισμός, άλλες διατάξεις για τον εκσυγχρονισμό της αθλητικής νομοθεσίας και λοιπές διατάξει » ο κ. Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής ΝΔ Αχαΐας.

Ο κ. Φωτήλας τόνισε «Καμία ανοχή πια στον χουλιγκανισμό, την οπαδική βία και τη βία εν γένει! Το γήπεδο πρέπει να είναι γιορτή και όχι πεδίο μάχης, έτσι και εμείς δείχνουμε απευθείας κόκκινη κάρτα στους χούλιγκανς». Επίσης ανέφερε ότι «Το παρόν ν/σ πραγματεύεται και διαμορφώνει νέα χαρακτηριστικά στον χώρο του αθλητισμού μέσα από μια σύγχρονη οπτική. Συμβάλλει στην ανάπτυξη των πνευματικών αθλημάτων, όπως είναι τα επιτραπέζια αθλήματα, μέσα από την απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης των διοργανώσεων και εγκαταστάσεων αλλά και στην κάλυψη του νομοθετικού ελλείμματος. Επιπλέον καλύπτει το νομοθετικό κενό και ρυθμίζει ένα πλήρως αρρύθμιστο πεδίο, αυτό των e-sports. Η ψηφιακή ανάπτυξη μετατρέπει εκ των πραγμάτων το ψηφιακό περιβάλλον σε περιβάλλον αθλητισμού και η σχετική πρόβλεψη του νόμου ευθυγραμμίζεται απόλυτα με την νέα συνθήκη».