Φοιτητές του Τμήματος Αρχιτεκτονικής επισκέφθηκαν τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα

2018.05.18 @ Αντιπροσωπεία φοιτητών του Τμήματος Αρχιτεκτεκτονικής του Πανεπιστημίου Πατρών, στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολο Κατσιφάρα, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Τμήμα τους.

Αντιπροσωπεία φοιτητών του Τμήματος  Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Πατρών επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, προκειμένου να τον ενημερώσει για ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του Τμήματος.

Ο Περιφερειάρχης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα προβλήματα υποδομών που περιέγραψαν οι φοιτητές, επισημαίνοντας ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας βρίσκεται σε διαρκή και αγαστή συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών στηρίζοντάς το με κάθε τρόπο για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων.

Ωστόσο,  ξεκαθάρισε  ότι είναι αδιαπραγμάτευτη η δωρεάν δημόσια παιδεία, όταν οι φοιτητές μετέφεραν στον κ. Κατσιφάρα,  την  εναλλακτική πρόταση για την αποσυμφόρηση του Τμήματος, που έχει κατατεθεί από τον Πρόεδρο Αρχιτεκτόνων Μηχανικών. Σύμφωνα με αυτήν προτείνεται  μέρος της δραστηριότητας του Τμήματος να μεταφερθεί στην Αθήνα και να ισχύσει η καταβολή συνδρομής για τους φοιτητές που θα σπουδάζουν εκεί.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κατέθεσε την κατηγορηματική του αντίθεση για τη μεταφορά μέρος της δραστηριότητας του Τμήματος στην Αθήνα, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Δεν επιτρέπεται  να ανοίγουν τέτοιες συζητήσεις. Να σεβαστούν την Αρχιτεκτονική της Πάτρας», καταθέτοντας επίσης τη ρητή διαφωνία του στην καταβολή οποιασδήποτε μορφής διδάκτρων: «Δίδακτρα στο βασικό πτυχίο, σημαίνει ιδιωτικοποίηση από το παράθυρο. Συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε με σθένος το δημόσιο πανεπιστήμιο, τη δωρεάν παιδεία», δήλωσε ο κ. Κατσιφάρας και  τάχθηκε υπέρ της διατήρησης και αναβάθμισης του Τμήματος  Αρχιτεκτόνων Μηχανικών στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας.