Υπόμνημα παρέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος στον εντεταλμένο του Δήμου Αιγιάλειας για τα αδέσποτα

Υπόμνημα παρέδωσε το Προεδρείο του Εμπορικού Εισαγωγικού Συλλόγου Αιγιαλείας στον Εντεταλμένο του Δήμου  για τα αδέσποτα ζώα Γιώργο Φραγκονικολόπουλο,μετά από δίωρη και πλέον προγραμματισμένη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου την Τρίτη  11 Μαρτίου.

Με πρωτοβουλία του Προεδρείου του Εμπορικού Συλλόγου προσκλήθηκε ο κος Φραγκονικολόπουλος, που αξίζει να σημειωθεί πως ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα,  για το μείζον θέμα κυρίως των αδέσποτων αλλά και δευτερευόντως των δεσποζωμένων, που απασχολεί τους επιχειρηματίες των κεντρικών οδών Κλ.Οικονόμου και Μητροπόλεως αλλά και των παράδρομων, τους καταναλωτές, τους δικυκλιστές, τους μαθητές , τις μητέρες με μικρά παιδιά, τους ηλικιωμένους και γενικά όλους όσους  κυκλοφορούν καθημερινά στο κέντρο του Αιγίου.  Συζητήθηκαν διεξοδικά όλες οι παράμετροι και από τις δύο πλευρές, τόσο για τα αδέσποτα όχι μόνο του Αιγίου αλλά και ολόκληρης της Αιγιάλειας

(όπου αναλύεται στο υπόμνημα η θέση του Εμπορικού Συλλόγου) όσο και για τα  δεσποζώμενα και την μεγάλη ευθύνη που φέρουν οι ιδιοκτήτες τους να μεριμνούν ως οφείλουν για τον άμεσο καθαρισμό του περιβάλλοντος από τα περιττώματα του κατοικίδιου τους!  Ακούστηκαν θέσεις και εισηγήσεις από όλους τους παρευρισκόμενους του Δ.Σ όπως και το να βρεθεί μια φόρμα ώστε να τσιπαριστούν, να εμβολιαστούν και να στειρωθούν όλα τα σκυλιά του Δήμου  Αιγιάλειας μέσα από δημοτική αρωγή και βοήθεια. Ο κος Φραγκονικολόπουλος δεσμεύτηκε, πως θα κάνει άμεσα από την μεριά του ότι είναι δυνατόν  για να αλλάξει η όψη της αγοράς!!

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Λάμπης Παπαδόπουλος, αφού εξήρε τα φιλοζωικά αισθήματα και τον αγώνα που δίνει ο κ. Φραγκονικολόπουλος, έθεσε διεξοδικά το θέμα και από την πλευρά των Εμπόρων και των καταναλωτών-πελατών, ενώ αναφέρθηκε στις συνεχείς οχλήσεις, καταγγελίες και διαμαρτυρίες των συμπολιτών μας που αποδέχεται ο Εμπορικός Σύλλογος . Μάλιστα κατέθεσε για πρώτη φορά δημόσια και την προσωπική του εμπειρία, (παρολίγο κίνδυνο ατυχήματος με την μηχανή, νοσοκομείο, αντιτετανικό, αντιβιώσεις,αστυνομία) την τελευταία ημέρα του περασμένου χρόνου, στις 31 Δεκεμβρίου 2019, όπου και ίδιος δέχτηκε απρόκλητη επίθεση από συγκεκριμένα αδέσποτα στην οδό Μητροπόλεως με επιθετική συμπεριφορά, παρουσία πολλών περιοίκων και συμπολιτών μας.  Τέλος, παραδίδοντας το υπόμνημα ο κος Παπαδόπουλος, δήλωσε πως από το 2017 που πρωτοεκλέχθηκε Πρόεδρος του Εμπορικού ,είχε σαν στόχο το να μπορέσει να δωρίσει στον Δήμο και την φιλοζωική μια αυτόματη ταΐστρα που δέχεται ανακυκλούμενα υλικά και παρέχει ανταποδοτικά σκυλοτροφή στα αδέσποτα. Ευχή του είναι να μπορέσει σε αυτή την θητεία του να το υλοποιήσει . Η συνάντηση έκλεισε με την δέσμευση του Προέδρου, πως το νέο Προεδρείο θα κάνει αυτό για το οποίο υποσχέθηκε προεκλογικά στους Εμπόρους της Αιγιάλειας!! Θα αφουγκράζεται και θα μεταφέρει τους προβληματισμούς και τα καθημερινά προβλήματα του εμπορίου και της επιχειρηματικότητας της περιοχής μας σε όλους τους αρμόδιους φορείς, ώστε να προασπίζει με όλους τους νόμιμους τρόπους την μικρομεσαία επιχείρηση απ’ οποιονδήποτε και οτιδήποτε  μπορεί να εμποδίζει την εύρυθμη λειτουργία της!!

 

Το υπόμνημα είναι το εξής:

Αριθμ. Πρωτ.6453                                                                Αίγιο :10/03/2020

 

Προς : Κον Δ. Καλογερόπουλο Δήμαρχο Αιγίου

Κοιν  : Κον Γ. Φραγκονικόλοπουλο Εντεταλμένο για τα αδέσποτα

Έχοντας διαβάσει μέσω του τύπου για τις ενέργειες που γίνονται το τελευταίο πεντάμηνο από τη Δημοτική αρχή και την πενταμελή επιτροπή για τα αδέσποτα, μπορούμε να πούμε πως γίνεται μια αξιόλογη προσπάθεια, δυστυχώς  δε φτάνει όμως. Μόλις λίγες ημέρες αφότου αναλάβαμε την προεδρία του εμπορικού συλλόγου Αιγιαλείας, συνεχίζουν να μας βομβαρδίζουν καθημερινά  τόσο τηλεφωνικά όσο και προσωπικά οι επιχειρηματίες του κέντρου του Αιγίου αλλά και οι καταναλωτές για την εικόνα της αγοράς.

Δεχόμαστε καθημερινά δεκάδες καταγγελίες για τον άμεσο κίνδυνο που διατρέχουν μέσα στο κέντρο του Αιγίου,  πεζοί αλλά και δικυκλιστές , καταναλωτές, γονείς με παιδιά, ηλικιωμένοι καθώς και μαθητές των σχολείων, από τα δεκάδες αδέσποτα που κυκλοφορούν ανάμεσά μας.

Σχεδόν καθημερινά  συμπολίτες μας πέφτουν θύματα της επιθετικότητας των χαριτωμένων κατά τα άλλα  τετράποδων που μπορεί να κοσμούν την αγορά αλλά η θέση τους δεν είναι εκεί. Κάποιοι από τους τετράποδους φίλους μας έχουν άκρως επιθετική συμπεριφορά. Δεν μπορούμε να ελέγξουμε τις αντιδράσεις τους,  όπως φυσικά δεν μπορούμε να ξέρουμε ποια είναι τσιπαρισμένα, εμβολιασμένα ή μη.

Μέχρι σήμερα τα θύματα μπορεί  να έχουν υποστεί μόνο δαγκωματιές, που δεν είναι φυσικά  ανώδυνες καθώς απαιτούνται αντιβιώσεις, αντιτετανικοί κλπ, κανείς δε γνωρίζει  όμως τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον.

Οι Δήμοι υποχρεούνται να μεριμνούν για την περισυλλογή και διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Ναι έχουν γίνει κάποιες ενέργειες αλλά δεν είναι αρκετές.

Σε μια πόλη που θέλουμε να την κάνουμε προορισμό όπως διατείνονταν προεκλογικά οι νυν άρχοντες είναι αδιανόητο  να μην μπορούμε να φέρουμε εις πέρας τα αυτονόητα.

Τόσο παλιότερα από τη θέση του προέδρου όσο και σήμερα  ως νυν πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας μαζί με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου γι’ ακόμα μία φορά πως τα μέτρα είναι ημίμετρα. Οι εικόνες αυτές δεν προάγουν πολιτισμό.

Εμείς ως εμπορικός Σύλλογος έχουμε χρέος να μη χαϊδεύουμε αυτιά, διαφυλάσσοντας και στηρίζοντας με κάθε τρόπο τους ανθρώπους που μας εμπιστεύτηκαν για να τους εκπροσωπούμε. Ένα από τα πάγια αιτήματα της αγοράς είναι ο Δήμος που είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος να αναλάβει την ουσιαστική μέριμνα για τα ζώα συντροφιάς τα οποία πρέπει  να μεταφερθούν άμεσα  στο φυσικό τους περιβάλλον ή σε χώρους περιφραγμένους υπό τη φροντίδα των αρμοδίων.

Περιμένουμε άμεσα αποτελέσματα!!

Σε καμία περίπτωση δε γίνεται να ανεχόμαστε άλλο αυτή τη θλιβερή εικόνα που  έρχεται σε αντίθεση με την εικόνα των μαγαζιών, του πάρκου, της πλατείας, των κεντρικών μας πολυσύχναστων δρόμων και γενικότερα του Δήμου που έχουμε ως στόχο. Ο Δήμος πρέπει να ενσκήψει σοβαρότερα πάνω στο θέμα προτού έχουμε άλλα δαγκώματα και επιθέσεις και να μεριμνήσει άμεσα ! Ο Εμπορικός Σύλλογος θα είναι πάντα αρωγός σε προσπάθειες που έχουν στόχο την ποιοτική αναβάθμιση της Αιγιάλειας!

 

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος                                                        Η Γ. Γραμματέας

Χ . Παπαδόπουλος                                                                Ν. Χανδόλια