Υποδοχή Ιερών Λειψάνων των Ιερών Μονών στο Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης

Με αφορμή την είσοδο της Αγίας μας Εκκλησίας στην περίοδο της Τεσσαρακοστής των Χριστουγέννων, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας,  Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείαςκ. Ιερώνυμος,  την εσπέρα της Κυριακής, 14ης Νοεμβρίου ε. έ. και ώρα 20.00,                                                                                                                                                                                   θα υποδεχθεί μαζί με τον ιερό κλήρο τα ιερά λείψανα, τα οποία θα μεταφερθούν από τις Ιερές Μονές Μεγάλου Σπηλαίου, Αγίας Λαύρας και Παμμεγίστων Ταξιαρχών προς ευλογία και προσκύνηση από  τον θεοφιλή λαό μας.

Από την Ιερά Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου θα μεταφερθούν τμήμα της τιμίας κάρας της Αγίας Βαρβάρας, η σεπτή χείρα του Αγίου Χαραλάμπους και τα ιερά λείψανα των κτητόρων Θεοδώρου, Συμεών και Ευφροσύνης, από την Ιερά Μονή της Αγίας Λαύρας  οι χαριτόβρυτες κάρες του Αγίου Αλεξίου και του Οσίου Φιλαρέτου και από την Ιερά Μονή Ταξιαρχών τα Άχραντα Πάθη και η κάρα του Οσίου Λεοντίου.

Η υποδοχή θα   πραγματοποιηθεί στα προπύλαια του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Φανερωμένης  και στη συνέχεια θα ακολουθήσει Ιερά Αγρυπνία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου, η οποία θα περιλαμβάνει Μεγάλο Εσπερινό, Όρθρο και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Η παρουσία των ιερών τούτων πνευματικών θησαυρισμάτων στην πόλη μας σκοπό έχει να μας βοηθήσει στον πνευματικό μας αγώνα, με αδιάλειπτη προσευχή, μετάνοια, ειλικρινή εξομολόγηση και να προετοιμαστούμε κατάλληλα, ώστε μέσω του μυστήριου της Θείας Ευχαριστίας να υποδεχθούμε τον σαρκωθέντα Κύριο στην καρδιά και την ζωή μας.

 

κ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως