Υποβολή αιτήματος για τη συνέχιση λειτουργίας της Τράπεζα της Ελλάδος στο Αίγιο

Κοινοβουλευτική αναφορά προς τον Υπουργό Οικονομικών κατέθεσαν οι βουλευτές Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Κώστας Μάρκου και Σία Αναγνωστοπούλου, σχετικά με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας για την ανάκληση της απόφασης παύσης λειτουργίας του γραφείου της Τράπεζας Ελλάδος στο Αίγιο την 31.03.2022, καθώς και την εξάμηνη (6) παράταση λειτουργίας του γραφείου λόγω εξυπηρέτησης των Υπηρεσιών και των πολιτών της Αιγιαλείας και Καλαβρύτων καθώς και του Δήμου Αιγιαλείας.

Το γραφείο της Τράπεζας Ελλάδος λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια στη Δ.Ο.Υ Αιγίου και εξυπηρετεί την Δ.Ο.Υ Αιγίου, το Τ.Π. Δανείων, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα (τράπεζες),νοσοκομείο, το Τελωνείο Αιγίου, άλλες υπηρεσίες και κυρίως τους πολίτες της Αιγιαλείας και των Καλαβρύτων καθώς και το Δήμο Αιγιαλείας.

Η ξαφνική απόφαση να κλείσει άμεσα την 31.03.2022 το γραφείο της Τράπεζας Ελλάδος, θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα σε πολλούς τομείς και για το λόγο αυτό θα πρέπει να εισακουστεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας.

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

Αναφορά προς τον κ. Υπουργό  Οικονομικών

 Θέμα: Υποβολή αιτήματος για τη συνέχιση λειτουργίας της Τράπεζα της Ελλάδος στο Αίγιο.

Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αχαΐας Κώστας Μάρκου και Αθανασία [Σία] Αναγνωστοπούλου καταθέτουν ως αναφορά την με αριθμό 19/2022 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, στην οποία εγκρίνει την ανάκληση της απόφασης παύσης λειτουργίας του γραφείου
της Τράπεζας Ελλάδος στο Αίγιο την 31.03.2022, καθώς και την εξάμηνη (6) παράταση λειτουργίας του γραφείου λόγω εξυπηρέτησης των Υπηρεσιών και των πολιτών της Αιγιαλείας και Καλαβρύτων καθώς και το Δήμο Αιγιαλείας.

Όπως είναι γνωστό, εδώ και πολλά χρόνια λειτουργεί στη Δ.Ο.Υ Αιγίου ξεχωριστό γραφείο της Τράπεζας Ελλάδος. Το γραφείο εξυπηρετεί την Δ.Ο.Υ Αιγίου, το Τ.Π. Δανείων, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα (τράπεζες),νοσοκομείο, το Τελωνείο Αιγίου, άλλες υπηρεσίες και κυρίως τους πολίτες της Αιγιαλείας και των Καλαβρύτων καθώς και το Δήμο Αιγιαλείας.
Η ξαφνική απόφαση να κλείσει άμεσα την 31.03.2022 το γραφείο της Τράπεζας Ελλάδος, θα δημιουργήσει άμεσα πολλά προβλήματα σε πολλούς τομείς.

Επισυνάπτεται η σχετική με αριθμό 19/2022 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας.

Παρακαλούμε για την άμεση εξέταση της Αναφοράς μετά της Απόφασης, για την απάντηση και τις σχετικές σας ενέργειες καθώς και για την ενημέρωσή μας.

Αθήνα, 16.03.2022

Οι καταθέτοντες βουλευτές

Μάρκου Κώστας

Αναγνωστοπούλου Αθανασία [Σία]