Τσιγκρής σε Λιβανό: “Άμεση ανάγκη στήριξης αμπελοκαλλιεργητών και σταφιδοπαραγωγών…”

Στην εκδήλωση για τη νέα Κ.Α.Π. στην Πάτρα

Ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής, συναντήθηκε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό στην Πάτρα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την παρουσίαση της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (Κ.Α.Π).

Ο Αχαιός βουλευτής ζήτησε για μια ακόμα φορά από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, την άμεση αποζημίωση των σταφιδοπαραγωγών και των αμπελοκαλλιεργητών της Αχαΐας, που επλήγησαν από την πανδημία, με αποτέλεσμα οι τιμές σε σταφύλι και σταφίδα, να καταγράψουν ιστορικά χαμηλά.

Να σημειωθεί ότι ο Άγγελος Τσιγκρής έχει καταθέσει δύο σχετικές ερωτήσεις προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, με τις οποίες ζητούσε: α) τη στήριξη των αμπελοκαλλιεργητών που επλήγησαν από τον κορωνοϊό (Αριθμός πρωτοκόλλου: 5873 / 12.4.2021)  και β) την ενίσχυση των σταφιδοπαραγωγών με επιδότηση της τιμής της σταφίδας ανά κιλό, με βάση τις τιμές του 2000. (Αριθμός πρωτοκόλλου: 9393 / 30.9.2021)._

____________________

Ο δικηγόρος Άγγελος Τσιγκρής διδάσκει Εγκληματολογία στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη.