Τριάντα σχολεία της Αιγιάλειας αποκτούν ράμπες και χώρους υγιεινής για ΑΜΕΑ

Υπεγράφη η σύμβαση

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο, αναφορικά με την προσβασιμότητα σε ΑΜΕΑ σε σχολεία της Αιγιάλειας, παίρνει σάρκα και οστά καθώς υπεγράφη μεταξύ του Δημάρχου Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου και της αναδόχου εταιρείας η σύμβαση του έργου «Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες του Δήμου Αιγιαλείας».

Ειδικότερα, τριάντα συνολικά σχολεία σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες της Αιγιάλειας θα αποκτήσουν ράμπες πρόσβασης για ΑΜΕΑ αλλά και ειδικούς χώρους υγιεινής (wc). Στόχος του έργου είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες, η βελτίωση των συνθηκών παραμονής και διαβίωσής τους στις σχολικές μονάδες και η διευκόλυνση του διδάσκοντος προσωπικού κατά την πραγματοποίηση του έργου τους. Με την ολοκλήρωση των εργασιών, οι σχολικές μονάδες θα έχουν βελτιώσει τις υποδομές τους και θα έχουν αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες στον τομέα της εκπαίδευσης.

Bασίλης Χριστόπουλος: “Ο Δήμος Αιγιάλειας καταφέρνει να κερδίζει σημαντικές χρηματοδοτήσεις αναβάθμισης της καθημερινότητας”

Ο Αντιδήμαρχος ΄Εργων κ. Βασίλης Χριστόπουλος σε δηλώσεις του στο “aigialeia24.gr”  αναφέρει:

  • Ακόμα ένα έργο χρηματοδοτούμενο προχωρά με ιδιαίτερη κοινωνική βαρύτητα και σπουδαιότητα για την πρόσβαση ΑΜΕΑ στα σχολεία, αλλά και δημιουργία WC AΜΕΑ. Όπως έχω ξανατονίσει ο Δήμος Αιγιάλειας καταθέτει προτάσεις σε όλες τις προσκλήσεις και καταφέρνει να κερδίζει σημαντικές χρηματοδοτήσεις αναβάθμισης της καθημερινότητας όπως η συγκεκριμένη που αφορά και μία ευαίσθητη ομάδα πολιτών που πρέπει να είμαστε δίπλα τους και να κάνουμε την ζωή του ευκολότερη χωρίς εμπόδια. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας που το σχεδίασαν και το έτρεξαν”.

 

Τα σχολεία ανά Δημοτική Ενότητα είναι τα εξής:

 ΔΕ ΑΙΓΙΟΥ

Νηπιαγωγείο Κουλούρας (Ράμπα ΑΜΕΑ)

Νηπιαγωγείο Τέμενης (Ράμπα ΑΜΕΑ)

1ο Δημοτικό Σχολείο (WC AMEA, Ράμπα ΑΜΕΑ)

2ο Δημοτικό Σχολείο (Ράμπα ΑΜΕΑ)

3ο Δημοτικό Σχολείο (Ράμπα ΑΜΕΑ)

7ο Δημοτικό Σχολείο (WC AMEA)

8ο Δημοτικό Σχολείο (Ράμπα ΑΜΕΑ)

10ο Δημοτικό Σχολείο (WC AMEA)

Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας (WC AMEA, Ράμπα ΑΜΕΑ)

Δημοτικό Σχολείο Τέμενης (WC AMEA, Ράμπα ΑΜΕΑ)

1ο Γυμνάσιο Αιγίου (Ράμπα ΑΜΕΑ)

2ο Γυμνάσιο Αιγίου (Ράμπα ΑΜΕΑ)

3ο Γυμνάσιο Αιγίου (WC AMEA, Ράμπα ΑΜΕΑ)

4ο Γυμνάσιο Αιγίου (WC AMEA, Ράμπα ΑΜΕΑ)

1ο ΓΕΛ Αιγίου (Ράμπα ΑΜΕΑ)

2ο ΓΕΛ Αιγίου (WC AMEA, Ράμπα ΑΜΕΑ)

ΕΠΑΛ Αιγίου (WC AMEA, Ράμπα ΑΜΕΑ)

 

ΔΕ ΑΙΓΕΙΡΑΣ

Δημοτικό Σχολείο Αιγείρας (Ράμπα ΑΜΕΑ)

 

ΔΕ ΑΚΡΑΤΑΣ

1ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας (WC AMEA, Ράμπα ΑΜΕΑ)

Γυμνάσιο Ακράτας (Ράμπα ΑΜΕΑ)

ΓΕΛ Ακράτας (WC AMEA, Ράμπα ΑΜΕΑ)

 

ΔΕ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ

Δημοτικό Σχολείο Διακοπτού (Ράμπα ΑΜΕΑ)

Γυμνάσιο Διακοπτού (Ράμπα ΑΜΕΑ)

ΓΕΛ Διακοπτού (WC AMEA)

 

ΔΕ ΕΡΙΝΕΟΥ

Νηπιαγωγείο Καμαρών (Ράμπα ΑΜΕΑ)

Δημοτικό Σχολείο Καμαρών ((WC AMEA)

ΓΕΛ Καμαρών (WC AMEA, Ράμπα ΑΜΕΑ)

 

ΔΕ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Δημοτικό Σχολείο Αβύθου (WC AMEA)

Δημοτικό Σχολείο Ροδοδάφνης (Ράμπα ΑΜΕΑ)

Δημοτικό Σχολείο Σελιανιτίκων (Ράμπα ΑΜΕΑ)

 

«Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που το έργο αυτό προχωρά και θα ολοκληρωθεί σύντομα, αφού θα επιτρέψει να έχουν πρόσβαση στα σχολεία όλοι οι μαθητές, όλοι οι εκπαιδευτικοί, όλοι οι επισκέπτες. Έχουμε αποδείξει εξάλλου ότι είμαστε κατά οποιασδήποτε διάκρισης και εργαζόμαστε πάντοτε σε αυτή την κατεύθυνση» δήλωσε μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος.

Το έργο χρηματοδοτείται μέσω του προγράμματος του Υπουργείου Εσωτερικών “Φιλόδημος ΙΙ” και από δημοτικούς πόρους, ενώ η προθεσμία περαίωσης του έργου είναι 6 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία.