Το Πάρκο των Χριστουγέννων στο Αίγιο: Έναρξη την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου

Η έναρξη λειτουργίας του Πάρκου των Χριστουγέννων μετατίθεται για την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00λόγω των προβλεπόμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών, αντί του Σαββάτου 11 Δεκεμβρίου, που είχε  ανακοινωθεί αρχικά.

Το Πάρκο των Χριστουγέννων στο Αίγιο συμπληρώνει φέτος τη 10η χρονιά λειτουργίας του, έχοντας χαρίσει αξέχαστες γιορτινές στιγμές χαράς σε χιλιάδες παιδιά  και μεγάλους, όλα αυτά τα χρόνια.

Φέτος, η γιορτή μεγαλώνει και η μαγεία του Πάρκου «πλημμυρίζει» και την πλατεία Υψηλών Αλωνίων, έτσι ώστε να γεμίσει με χαμόγελα και ευχές το «Δάσος από όνειρα», που φτιάχτηκε κρύβοντας μέσα του την μαγεία των Χριστουγέννων. Κάθε χρόνο ο Άγιος Βασίλης φέρνει τα δώρα κάτω από το δέντρο και τα όνειρα μικρών και μεγάλων γίνονται πραγματικότητα! Οι ελπίδες, οι ευχές, η αγάπη και οι προσδοκίες που έρχονται κάθε Χριστούγεννα, ενώθηκαν και δημιούργησαν στο φετινό Πάρκο «Ένα δάσος από όνειρα». Το μήνυμα της γιορτής της αγάπης, συναντάει την ανάγκη προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και των πολύτιμων δασών που είναι πηγή ζωής για όλο τον πλανήτη.

Ή έναρξη για τη φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων με το άναμμα του εντυπωσιακού φωτισμού του Πάρκου, από τον δήμαρχο Αιγιαλείας. Ο χώρος θα γεμίσει με Χριστουγεννιάτικες μουσικές νότες, σαλτιμπάγκους, ζογκλέρ, ξυλοπόδαρους και με την παρουσία του αγαπημένου συγγραφέα των παιδιών Βαγγέλη Ηλιόπουλου και της καταξιωμένης δημοσιογράφο Νατάσα Ράγιου να εγκαινιάζουν «Ένα δάσος από όνειρα»!

Το Πάρκο θα κρατήσει συντροφιά στους επισκέπτες του έως και τις 6 Ιανουαρίου, με πολλές δράσεις που θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον και θα προσφέρουν ξέγνοιαστες γιορτινές στιγμές μέσα από θεατρικές παραστάσεις, εργαστήρια ξωτικών, ξυλοπόδαρους, θέατρο σκιών, παιχνίδια θησαυρού, χριστουγεννιάτικες μελωδίες από Φιλαρμονικές και χορωδίες, bubble shows, ζωγραφική, εναέρια show και πολλές άλλες δράσεις και εκπλήξεις με δωρεάν είσοδο!

Υγειονομικά Πρωτόκολλα

Η είσοδος στο Πάρκο γίνεται από την κεντρική πύλη που βρίσκεται έναντι της πλατείας Υψηλών Αλωνίων  και κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης α) πιστοποιητικού εμβολιασμού και β) πιστοποιητικού νόσησης καθώς και εγγράφου ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης, διαβατήριο). Οι ανήλικοι από 4  έως και 17 ετών προσκομίζουν δήλωση αρνητικού selftest. Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους του Πάρκου.

Για τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, θα τοποθετηθούν καθίσματα για τους θεατές ενώ η χρήση της μάσκας όπου υπάρχει συνωστισμός είναι υποχρεωτική, ενώ δεν απαιτείται επίδειξη κάποιου πιστοποιητικού ή διαγνωστικού ελέγχου.

 

Πρόγραμμα Έναρξης – Κυριακή 12 Δεκεμβρίου – Πλατεία Υψηλών Αλωνίων

18:00 Χαιρετισμοί Δημάρχου Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου και της Προέδρου της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κας Μαρίας Τσουκαλά και άνοιγμα της πύλης του Πάρκου των Χριστουγέννων.

18:30 Η Ομάδα “Κοκου Μουκλό” συμπράττει με τον συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλο και μας παρουσιάζουν, σε ένα αυτοσχεδιαστικό δρώμενο, πώς ο Κότσυφας έσωσε το δάσος και έμαθε σε όλους να το προστατεύουν και να το αγαπούν, ώστε να μην κινδυνεύσει ποτέ ξανά από πυρκαγιές.

Κότσυφας : Βάσω Γιαρένη

Εξερευνητής : Δημήτρης Παπαδάτος

Μουσική : Κώστας Θωμαϊδης

Μαζί μας ιπτάμενοι  ξυλοπόδαροι, σαλτιμπάγκοι και ζογκλέρ και εκπλήξεις για τους μικρούς μας φίλους!

Την έναρξη παρουσιάζει η δημοσιογράφος Νατάσα Ράγιου.