Το μέλλον της λιμενικής ζώνης Αιγίου, στην επίσκεψη του Γ.Γ. Λιμενικής Πολιτικής

Στα γραφεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας

Τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, υποδέχθηκε το πρωί της Τρίτης ο Δήμαρχος Αιγιάλειας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, στα γραφεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας.

Τα νέα είναι ενθαρρυντικά, αφού ο Δήμος Αιγιαλείας έχει κάνει τεράστια δουλειά πάνω στο θέμα, ενώ σύντομα θα ολοκληρωθεί το master plan, που θα δρομολογήσει την πραγματική αναμόρφωση του παλιού και νέου λιμένα, δίνοντας εκ νέου ζωή και ανάπτυξη σε ένα σημείο του Δήμου και ειδικότερα της πόλης του Αιγίου, που ίσως έχει τα περισσότερα περιθώρια προόδου στην ευρύτερη περιοχή.  

Το λιμάνι του Αιγίου θα παίξει στο εγγύς μέλλον σημαντικό ρόλο, σύμφωνα με τον κ. Κυριαζόπουλο, αφού έχει επιλεχθεί για μια σειρά πιλοτικών δράσεων, μεταξύ αυτών η επαναλειτουργία της πορθμειακής γραμμής με πλοίο που θα αξιοποιεί ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενώ ο Γ.Γ. εξήρε την μέχρι τώρα προσπάθεια του Δήμου Αιγιαλείας ώστε να υπάρξει ωριμότητα και κατ’επέκτασιν χρηματοδότηση για έργα ουσίας στη λιμενική ζώνη.

Το κλίμα της συνάντησης ήταν θετικότατο και ο κ. Καλογερόπουλος επεσήμανε πως είναι κρίμα τόσες λιμενικές υποδομές να παραμένουν ανενεργές. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε: «Οφείλουμε να σχεδιάσουμε και να παραδώσουμε προς χρήση ένα λιμάνι αντάξιο της περιοχής και των δημοτών, ένα λιμάνι πολυμορφικό, χρηστικό, σύγχρονο και πάνω από όλα καινοτόμο, που θα απαντά στις προκλήσεις του μέλλοντος, όποιες και αν είναι αυτές.»

Τέλος, ο Δήμαρχος Αιγιαλείας ζήτησε από τον κ. Κυριαζόπουλο μια πλωτή εξέδρα για τις τρέχουσες λειτουργικές ανάγκες του λιμανιού, αίτημα το οποίο έγινε άμεσα αποδεκτό και η εξέδρα θα εγκατασταθεί το ταχύτερο δυνατόν.