Το καλύτερο αντιγηραντικό!

Μια καλή είδηση για τους φίλους του κρασιού που όχι μόνο επιβεβαιώνει την επίδραση του κρασιού στην υγεία, αλλά και στην ομορφιά!
Το τελευταίο λοιπόν “όπλο” στον πόλεμο κατά της γήρανσης δεν είναι κάποια θαυματουργή ένεση ή αντιγηραντική κρέμα, ούτε κάποια νέα επέμβαση, “τράβηγμα” κλπ.
Ένα ποτήρι κόκκινο κρασί την ημέρα για τις γυναίκες και δύο ποτήρια για τους άνδρες εξασφαλίζουν καλύτερη εμφάνιση, λαμπερό δέρμα αλλά και τουλάχιστον πέντε χρόνια ζωής περισσότερα από όσους και όσες δεν πίνουν κόκκινο κρασί!
“Το να πίνετε ένα ή δύο ποτήρια κόκκινο κρασί την ημέρα είναι ότι καλύτερο για την αντιμετώπιση των επιδράσεων του γήρατος μετά την διακοπή του καπνίσματος!” Αυτά τονίζει ο Richard A. Baxter, MD, πλαστικός χειρουργός στο Seattle και συγγραφέας του βιβλίου “Age Gets Better with Wine”. Υπάρχουν σημαντικές μελέτες που αποδεικνύουν πέρα από κάθε αμφιβολία ότι όσοι πίνουν τακτικά κόκκινο κρασί έχουν πολύ λιγότερες προκαρκινικές φθορές στο δέρμα τους, σημαντικά μειωμένες πιθανότητες να εμφανίσουν Αλτσχάιμερ, καρκίνο, διαβήτη και όλα τα δυσάρεστα που συνοδεύουν συνήθως την γήρανση. Πολλοί θεωρούν ότι το το κρασί μειώνει την διανοητική ικανότητα με την παροδο της ηλικίας. Εντούτοις είναι πιά αποδεδειγμένο ότι όσοι τακτικά καταναλώνουν κρασί έχουν 80% λιγότερο κίνδυνο να εμφανίσουν την νόσο Αλτσχάιμερ!
Ο μηχανισμός της αντιγήρανσης ενεργοποιείται από τις αντιοξειδωτικές ουσίες, τις πολυφαινόλες, που βρίσκονται στο κόκκινο κρασί, όπως η ουσία ρεζερβατρόλη (reservatrol), που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που είναι ο βασικός υπεύθυνος της διαδικασίας γήρανσης. Είναι επίσης σημαντική η επίδραση που το κρασί έχει στο στρες, που και αυτό είναι παράγων της γήρανσης. Δεν έχει μελετηθεί συστηματικά ποιό ποσοστό της αντιγηραντικής επίδρασης του κρασιού οφείλεται στις ουσίες που περιέχει και πόσο στο είδος και το στυλ ζωής που διαμορφώνουν όσοι πίνουν κρασί, που μειώνει το στρες και διαμορφώνει μια πιό ήρεμη ζωή. Εξ’ άλλου, το κρασί αποτελεί βασικό παράγοντα της Μεσογειακής δίαιτας, που και αυτή επιμηκύνει το προσδόκιμο ζωής σημαντικά.
Ο Δρ. Baxter προβλέπει ακόμα ότι η επόμενη μεγάλη ανακάλυψη στον τομέα της αντιγήρανσης θα είναι τα σκευάσματα (κρέμες, χάπια κλπ) με συμπυκνωμένη ρεζερβατρόλη.
Κρασί λοιπόν για παρατεταμένη νεότητα, κρασί για την αποφυγή ασθενειών, κρασί για την ηρεμία και ευεξία μας, και ασφαλώς κρασί για την απόλαυσή μας.Με όλες αυτές τις καταιγιστικές αναφορές σχετικά με τα τόσα καλά του κρασιού στον οργανισμό μας, μάλλον το κρασί είναι το καλύτερο φάρμακο που μπορείτε να βρείτε χωρίς συνταγή γιατρού!
Πάντα ´γειά(και ιατρικά πια).

 

Ant. Frag.