Το «Θairος Film Festival» ταξιδεύει στην Αιγιάλεια προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες θερινού σινεμά

Για τρίτη χρονιά η Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου, έχει ξεκινήσει ένα κινηματογραφικό ταξίδι στην Αιγιάλεια, μετατρέποντας σημεία της περιοχής σε υπαίθρια θερινά σινεμά, για ένα βράδυ, σε συνεργασία με τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους και ιδρύματα όπως το Ινστιτούτο Γκαίτε και το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Το φετινό ταξίδι του “Θairος” ξεκίνησε από το κινηματοθέατρο Λόγγου σε συνεργασία με τον Φιλοπροοδευτικό Όμιλο «Βύρων» με την προβολή της ταινίας «Οδηγός Διαπλοκής», σε ένα χώρο που εδώ και χρόνια έχει πάψει να λειτουργεί σαν θερινός κινηματογράφος και η οθόνη του «φωτίζει» από το 2016 και έκτοτε από τις προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Αιγίου.

Σε μια ιδανική βραδιά για θερινό σινεμά η παραλία των Βαλιμιτίκων, φιλοξένησε τη δεύτερη προβολή του φετινού “Θairος”, με την ταινία «Ο Τυχοδιώκτης του Ρίο» με τον Ζαν Πολ Πελμοντό σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βαλιμιτίκων «Αίολος».

Πλήθος κόσμου ακολουθεί την κάθε προβολή του φετινού φεστιβάλ που έχει ακόμη τρεις στάσεις μέχρι το τέλος του σύντομου ταξιδιού του. Ακολουθεί ορεινή «εξόρμηση» στο χωριό Παρασκευή Αιγίου, την Κυριακή 28 Ιουλίου με την ταινία «Καβάφης» του Γιάννη Σμαραγδή, όπου σε συνεργασία με τον Προοδευτικό και Μορφωτικό Σύλλογο Παρασκευής θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στο γραφικό χωριό αλλά και παραδοσιακό ψήσιμο με σουβλάκια και μπύρες για μια αυθεντική εμπειρία θερινού σινεμά!

Την Κυριακή 4 Αυγούστου το “Θairος” μεταφέρεται στην παραλία της Πούντας και στο Corral Beach Bar”, για την ταινία «Ο Χωροφύλακας του Σαιντ Τροπέ» με δράσεις πριν και μετά την ταινία, ακριβώς δίπλα στο κύμα!

Το κινηματοθέατρο του Λόγγου θα υποδεχθεί την τελευταία φετινή προβολή, την Τρίτη 13 Αυγούστου, με την ταινία «Το Δώρο των Θεών», που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γκαίτε.