Το Εσπερινό Γυμνάσιο Αιγίου υποδέχεται μαθητές και καθηγητές από το Γυμνάσιο Oettingen της Γερμανίας

 

Στα πλαίσια των προγραμμάτων ανταλλαγής μαθητών μεταξύ χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Εσπερινό Γυμνάσιο Αιγίου υποδέχεται και φιλοξενεί μαθητές  και  συνοδούς καθηγητές του Γυμνασίου Oettingenτης Γερμανίας.

Αντιπροσωπεία της σχολικής μας κοινότητας θα τους υποδεχθεί στα Ιωάννινα και μαζί τους για δυο μέρες (12 και 13 Μαΐου)θα επισκεφθούμε το νεκρομαντείο Αχέροντα , Καλαμπάκα ,Μετέωρα ,Δελφούς. Στη συνέχεια (14-18 Μαΐου)θα φιλοξενηθούν στο Αίγιο σε οικογένειες μαθητών μας. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην περιοχή μας θα γίνει ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους (Ολυμπία, Κόρινθο, Μυκήνες, Επίδαυρο), ιστορικά μνημεία (Καλάβρυτα) και άλλα αξιοθέατα του τόπου μας(Ζάκυνθο, φαράγγι Βουραϊκού, Ακράτα, Ξυλόξαστρο).

Οι  επισκέπτες μας ,οι οποίοι γνωρίζουν και αγαπούν τον ελληνικό πολιτισμό και ιδιαίτερα το  αρχαίο ελληνικό θέατρο , έχουν διδαχθεί και θα παρουσιάσουν την κωμωδία του Αριστοφάνη «Πλούτος».

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας την Πέμπτη 17-5-2018 και ώρα 20:30.

Στη συνέχεια  οι φιλοξενούμενοι και οι καλεσμένοι μας θα γευτούν παραδοσιακά εδέσματα (προσφορά  γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου).

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν και μαθητές άλλων σχολείων.