Δείτε τι αναφέρει το δελτίο Τύπου του Λιμενικού Σώματος για τα κλεμμένα σκάφη που προσαιγιαλώθηκαν στην Πούντα Αιγιαλείας

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Νυδρίου, πρωινές ώρες , για περιστατικό κλοπής δύο (02) ταχυπλόων σκαφών από τις θαλάσσιες περιοχές Μικρός Γιαλός Πόρου Λευκάδας και «ΔΕΣΙΜΙ» Λευκάδας αντίστοιχα.

Άμεσα ενημερώθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ξεκίνησε επιχείρηση προς εντοπισμό των ανωτέρω σκαφών, τα οποία εντοπίστηκαν από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στη θαλάσσια περιοχή δυτικά Διακοφτού – Ακράτας, ενώ κατόπιν καταδίωξης που ακολούθησε, προσαιγιαλώθηκαν σε ακτή πλησίον του ακρωτηρίου «ΠΟΥΝΤΑΣ» Αχαΐας.

Οι χειριστές αυτών διέφυγαν από ξηράς, ενώ πραγματοποιήθηκε ευρεία επιχείρηση εντοπισμού τους στην ευρύτερη περιοχή Αιγιαλείας, Καλαβρύτων, Δερβενίου και Ακράτας με τη συμμετοχή τεσσάρων (04) περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., αεροσκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ελικοπτέρου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και με τη συνδρομή Αστυνομικών Αρχών, με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Νυδρίου του Λιμεναρχείου Λευκάδας, τα κλαπέντα σκάφη αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ παράλληλα με τους δράστες αναζητείται και ένα κλαπέν δίκυκλο όχημα το οποίο φέρεται να χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες ως το μέσο διαφυγής τους.