Τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού στις σχολικές κοινότητες, ζητά η «Ποιοτική Αιγιάλεια»

Με αφορμή την ύπαρξη κρουσμάτων κορωνοϊού σε δημοτικές υπηρεσίες και δημοτικά σχολεία της Αιγιάλειας, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ποιοτική Αιγιάλεια» Βασιλική Ψυχράμη, με επιστολή της προς τον ΕΟΔΥ, αλλά και προς τον δήμαρχο Αιγιαλείας, ζητά τη διενέργεια τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού στις σχολικές Κοινότητες του Δήμου.

Το περιεχόμενο της επιστολής της, είναι το ακόλουθο:

Αξιότιμες κυρίες και Αξιότιμοι κύριοι, 

 Στον Δήμο Αιγιαλείας μέχρι σήμερα δεν είχε εμφανιστεί ανησυχητικός αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού. 

Όμως τον τελευταίο μήνα τα κρούσματα αυξάνονται. Είχαμε 2 κρούσματα σε δημοτικές υπηρεσίες και 2 κρούσματα σε δημοτικά σχολεία. 

Με αφορμή  και το σημερινό κρούσμα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, στο οποίο φοιτούν 200 μαθητές, θεωρούμε επιτακτική ανάγκη την διενέργεια test κορωνοϊού σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων, στα οποία υπήρξε κρούσμα.

Θεωρούμε ότι η διενέργεια των τεστ αυτών πρέπει να είναι υποχρεωτική, καθώς δεν προκαλούν καμία παρενέργεια. 

Όλοι συμφωνούμε πως η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία.

Έχοντας υπόψιν τη δομή της ελληνικής οικογένειας, στην οποία, ευτυχώς, οι γιαγιάδες και οι παππούδες έχουν δυναμική παρουσία και λαμβάνοντας, υπόψιν  το γεγονός ότι οι μικροί μας μαθητές μπορεί να μεταφέρουν τον ιό, χωρίς οι ίδιοι απαραίτητα να νοσούν, καταλαβαίνουμε ότι οι πιθανότητες διασποράς του σε μεγάλο τμήμα του ευπαθούς πληθυσμού αυξάνονται και ο μόνος τρόπος να εμποδίσουμε μια τέτοια εξέλιξη είναι η προληπτική εξέταση όλων των μελών των μαθητικών Κοινοτήτων. 

Αυτό συνιστά αποκλειστική ευθύνη της πολιτείας και των πολιτών ευθύνη είναι να τηρούν τα μέτρα πρόληψης και προστασίας. 

Με την βεβαιότητα ότι όλοι μας μοιραζόμαστε το βάρος της αγωνίας και των οδυνηρών συνεπειών της πανδημίας στην κοινωνία και στην οικονομία της χώρας μας,  σας καλούμε να προβείτε στην διενέργεια τεστ κορωνοϊού στις μαθητικές κοινότητες του Δήμου Αιγιαλείας και αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες. 

 

Με εκτίμηση 

 

Βασιλική Ψυχράμη, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ.