Τελέστηκε ο αγιασμός στη Σχολή Βυζαντινής Αγιογραφίας

Την Τετάρτη, 17/11/2021 το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, κ. Ιερώνυμος τέλεσε τον Αγιασμό στη Σχολή Βυζαντινής Αγιογραφίας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, για το νέο εκπαιδευτικό έτος 2021-2022, στο Κέντρο Νεότητος «Νέοι Ορίζοντες».

Ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος υπό του Πρωτοσυγκέλου της Ι. Μ., Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Ιωακείμ Βενιανάκη, του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Χρυσοστόμου Μυλωνά και του Ιεροδιακόνου π. Σπυρίδωνος Αλεξόπουλου, μετά την τέλεση του Αγιασμού ευχήθηκε εγκαρδίως στους σπουδαστές της Σχολής ευλογημένη και καλλίκαρπη χρονιά εξαίροντας ταυτόχρονα το θεάρεστο έργο της μύησης στην εκκλησιαστική τέχνη της Αγιογραφίας και της ενασχόλησης με αυτήν.

Επεσήμανε δε στους εκκολαπτόμενους αγιογράφους ότι στην διαδικασία αυτή της ευλαβικής απεικόνισης των ιερών μορφών των αγίων και μαρτύρων της πίστης μας συνεργεί εκτός από το προσωπικό τάλαντο του καθενός και η Θεία χάρις, η οποία τα ελλείποντα αναπληρώνει.

Εν συνεχεία συνεχάρη και ευχαρίστησε τον υπεύθυνο της Σχολής, Αγιογράφο κ. Αθανάσιο Παπαγιαννακόπουλο για το σημαντικό και ευλογημένο έργο, το οποίο επιτελεί και κλείνοντας ευχήθηκε θείο φωτισμό και ενδυνάμωση, προκειμένου να εξακολουθεί να υπηρετεί με τον ίδιο ζήλο την ευγενή και ευλαβική αποστολή του!

 

 Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως