Τελέστηκαν τα εγκαίνια του Ιερού Παρεκκλησίου της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας στο Δ.Δ. Μελισσίων

Με την δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα τελέστηκαν τα εγκαίνια του Ιερού Παρεκκλησίου της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας στο Δ.Δ. Μελισσίων του δήμου μας την Κυριακή 16.10.2016.

Το Σάββατο το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η κατάθεση των Ιερών Λειψάνων από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Αμβρόσιο και στη συνέχεια τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας πλαισιουμένου από Ιερείς της Μητροπόλεώς μας.

Την Κυριακή το πρωί, μετά την Ακολουθία του Όρθρου, τελέστηκαν τα εγκαίνια από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, ο οποίος καθ’ όλη την διάρκεια της Ακολουθίας εξηγούσε τα τελούμενα στους πιστούς και στη συνέχεια τελέστηκε η πρώτη, μετά τα εγκαίνια, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του επαίνεσε όλους τους συντελεστές για τους κόπους τους και απένειμε τιμητικά διπλώματα και αναμνηστικές πλακέτες σε δύο από τους πρωτεργάτες της ανέγερσης και αποπεράτωσης του Ιερού Ναού, τους κ.κ. Αλέξανδρο και Παναγιώτη Χριστόπουλο.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους Βουλευτές του Νομού, πολιτευτές, μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και πλήθος πιστών.

img_2093 img_2102 img_2224-1

 

 

Χειροθεσία Κληρικού

img_2316-1

Μετά το πέρας των Εγκαινίων, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τίμησε τον Εφημέριο του Ιερού Ναού π. Γερβάσιο Ιωακειμίδη, προχειρίζοντάς τον σε Αρχιμανδρίτη, προκειμένου να επαινέσει την προσφορά του στην Ενορία, αλλά και την εν γένει Ιερατική του διακονία, καθ’ότι τυγχάνει ένας νέος και δυναμικός κληρικός με ιδιαίτερη εκπαίδευση, καθώς είναι Πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής Αθηνών, απόφοιτος της Αθωνιάδος Εκκλησιαστικής Ακαδημίας, πτυχιούχος Βυζαντινής Αγιογραφίας, ενώ ομιλεί και την Αγγλική γλώσσα.

Ο π. Γερβάσιος, με τον ιδιαίτερο ιερατικό ζήλο που τον διακατέχει και την μόρφωσή του, αποτελεί ένα αναδεικνυόμενο στέλεχος για την προαγωγή του έργου της τοπικής μας Εκκλησίας.