Τατουάζ, αφαιρούνται και πώς;

Περίπου το 25% του πληθυσμού της Ελλάδας έχει κάποιο είδος τατουάζ. Το 50% από αυτούς – για διαφορετικούς λόγους – θέλει πνα αφαιρέσει το τατουάζ του με λέιζερ. Υπάρχουν καλά νέα ​​για όλους όσους έχουν μια ανεπιθύμητη σχεδίαση. Νεότερες τεχνικές αφαίρεσης τατουάζ με λέιζερ μπορούν να εξαλείψουν τα τατουάζ σας με ελάχιστες παρενέργειες.

Πώς γίνεται η αφαίρεση τατουάζ ;

Αρχικά χρησιμοποιείται το Λέιζερ αφαίρεσης τατουάζ, το οποίο διαλύει τις χρωστικές ουσίες του τατουάζ με μια ακτίνα φωτός υψηλής έντασης. Η Μαύρη χρωστική τατουάζ απορροφά όλα τα μήκη κύματος λέιζερ, καθιστώντας το ευκολότερο να αντιμετωπιστεί. Άλλα χρώματα μπορεί να αντιμετωπιστούν μόνο με επιλεγμένα λέιζερ με βάση το χρώμα -χρωστική ουσία, με τα εξειδικευμένα, παλμικά λέιζερ (Q-Switched Lasers).

Πόσο θα πονέσω αφαιρώντας ένα τατουάζ; Μπορεί να χρησιμοποιηθεί αναισθησία;

Οι περισσότεροι ασθενείς δεν χρειάζονται αναισθησία. Ωστόσο, ανάλογα με τη θέση του τατουάζ και την αντοχή στον πόνο ο ιατρός μπορεί να επιλέξει να χρησιμοποιήσει κάποια μορφή αναισθησίας (τοπική αναισθησία κρέμα ή ενέσεις παυσίπονο στη θέση της διαδικασίας)

Έχω ξαναπροσπαθήσει να αφαιρέσω τατουάζ αλλά το αποτέλεσμα δεν με ικανοποιεί. Μπορώ να ξαναπροσπαθήσω;

Οι ασθενείς που είχαν λάβει προηγούμενη θεραπεία με τατουάζ μπορούν επίσης να είναι υποψήφιοι για θεραπεία με λέιζερ. Τατουάζ που δεν έχουν απομακρυνθεί αποτελεσματικά με άλλες θεραπείες μπορούν να ανταποκριθούν καλά στην θεραπεία με λέιζερ που παρέχουν οι προηγούμενες θεραπείες και δεν οδηγούν σε υπερβολική ουλές.

Πόσες επισκέψεις θα χρειαστούν για την αφαίρεση του τατουάζ;

Ανάλογα με το μέγεθος και το χρώμα του τατουάζ σας ο αριθμός των θεραπειών ποικίλει. Το Τατουάζ σας μπορεί να αφαιρεθεί σε 2 έως 4 επισκέψεις, αν και μπορεί να χρειαστούν έως και 10 συνεδρίες. Θα πρέπει να προγραμματίσετε μια επίσκεψη, κατά την οποία ένας εκπαιδευμένος επαγγελματίας θα αξιολογήσει την προσωπική σας κατάσταση και θα σας συμβουλεύσει σχετικά με τη διαδικασία. Η θεραπεία με το λέιζερ ποικίλλει από ασθενή σε ασθενή ανάλογα με την ηλικία, το μέγεθος και τον τύπο του τατουάζ . Το χρώμα του δέρματος του ασθενούς, καθώς και το βάθος στο οποίο η χρωστική τατουάζ εκτείνεται, θα επηρεάσουν επίσης την τεχνική απομάκρυνσης.

Τι θα πρέπει να προσέξω μετά την αφαίρεση του τατουάζ ;

 

  • Αμέσως μετά τη θεραπεία, μια παγοκύστη εφαρμόζεται για να απαλύνει την υπό θεραπεία περιοχή.
  • Ο ασθενής θα πρέπει στη συνέχεια να εφαρμόσει μια τοπική αντιβιοτική κρέμα ή αλοιφή. Ένας επίδεσμος ή έμπλαστρο θα χρησιμοποιηθεί για να προστατεύσει την περιοχή
  • Η περιοχή θα πρέπει επίσης να καλύπτεται με αντιηλιακό, κατά την έκθεσή της στον ήλιο, για όσο χρονικό διάστημα σας συστήσει ο γιατρός σας.

Πηγή: www.plastikixeirourgiki.com