Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος: “Πρέπει να παρθούν γενναία μέτρα θωράκισης του Εθνικού Συστήματος Υγείας με προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού”

Σε αυτές τις δύσκολες ώρες εξαιτίας της μεγάλης εξάπλωσης του κορονοϊού, χρειάζεται ατομική και συλλογική πειθαρχία στα μέτρα υγιεινής για τον περιορισμό και τον έλεγχο της επιδημίας,κοινωνική αλληλεγγύη και συνεργασία με το υγειονομικό προσωπικό που καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες και θα κληθεί να δώσει μία ακόμη πιο δύσκολη μάχη, τις επόμενες μέρες και εβδομάδες.

Αλλά όπως τονίσαμε σαν Παράταξη Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α. στην ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε ο κ. δήμαρχος με φορείς της Εκπαίδευσης ,της Υγείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ότι δεν αρκεί ο αυτοπεριοσμός και η ατομική ευθύνη για την αντιμετώπιση της σοβαρής επιδημίας .
Πρέπει παράλληλα να παρθούν γενναία μέτρα θωράκισης του ανεπαρκούς Εθνικού Συστήματος Υγείας με προσλήψεις του απαραίτητου υγειονομικού προσωπικού ,άνοιγμα των 100 κλειστών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας,επαρκής εξοπλισμός κ.α.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση στην κατεύθυνση αυτή είναι ανεπαρκή και δεν καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες αφού οι 2.000 υγειονομικοί που πρόκειται να προσληφθούν για 2 χρόνια δεν αντικαθιστούν ούτε τους 3.500 συνταξιοδοτηθέντες και τα 15 εκ έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης του εθνικού συστήματος υγείας είναι μόνο μέρος των φετινών περικοπών που έφτασαν στα 40 εκ.
Ακόμα η δήλωση του πρωθυπουργού ότι τα βάρη πρέπει να τα μοιραστούμε όλοι δεν πρέπει να γίνει δεκτή απο τους εργαζόμενους γιατι αυτοί πλήρωναν και δεν έχουν ευθύνη για τά χάλια της δημόσιας υγείας.

Το νοσοκομείο Αιγίου αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού και εξοπλισμού και οι υγειονομικοί δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους ιδιαίτερα αυτές τις κρίσιμες ώρες
Ειναι αναγκαία η ενίσχυσή του με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού ,εγκατάσταση αναγκαίου εξοπλισμού για τις έκτακτες ανάγκες ,διάθεση ικανού αριθμού κλινών αποκλειστικά για περιστατικά ύποπτα ή επιβεβαιωμένα για κορονοϊό που δεν χρειάζονται εισαγωγή σε ΜΕΘ.

Επίσης χρειάζεται να συνεργαστούν όλα τα ιδιωτικά ιατρεία και τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα της πόλης.
Ακόμα ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ώστε να μην επιβαρύνεται το νοσοκομείο.

Παράλληλα σύναψη συμβάσεων του ΕΟΠΥμε τους ιδιώτες παθολόγους,πνευμονολόγους,  γενικούς γιατρούς για επισκέψεις κατ οίκον ώστε να αποσυμφορηθεί το νοσοκομείο και
δωρεάν εξασφάλιση ατομικών μέτρων προστασίας με μάσκες ,είδη απολύμανσης κλπ σε όλους τους πολίτες που τώρα έχουν γίνει θύματα απαράδεκτης αισχροκέρδειας .
Τέλος πρέπει να παρθούν μέτρα οικονομικής στήριξης του λαού για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της επέλασης του φονικού ιού και των ελευθέρων επαγγελματιών του δήμου μας με βάση το πλαίσιο του εμπορικού συλλόγου .