Σύσκεψη για την εντατικοποίηση των ελέγχων στην εορταστική αγορά

Σύσκεψη για την εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά εν όψει της εορταστικής περιόδου με σκοπό την προστασία της υγείας του καταναλωτή, αλλά και την αποφυγή φαινομένων αισχροκέρδειας πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019 στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χαράλαμπου Μπονάνου.

Οι έλεγχοι αφορούν κυρίως σε καταστήματα ειδών τροφίμων, σούπερ μάρκετ, καταστήματα κατεψυγμένων, κρεοπωλεία, λαϊκές αγορές και καταστήματα τυροκομικών. Στόχος είναι αφενός η διασφάλιση της δημόσιας υγείας και αφετέρου η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, σε πνεύμα καλής συνεργασίας με τους επαγγελματίες. Οι έλεγχοι γίνονται με βάση την εφαρμογή της νομοθεσίας και στις περιπτώσεις που θα διαπιστώνονται παραβάσεις, επιβάλλονται οι προβλεπόμενες από τον νόμο κυρώσεις.

Ο κ. Μπονάνοςτόνισε: «Βασική μέριμνά μας είναι η προστασία του καταναλωτή και η διαφύλαξη της ομαλής λειτουργίας της αγοράς. Είμαστε βέβαιοι ότι τα προϊόντα που διακινούνται στην αγορά της Αχαΐας είναι σε ασφαλή και ποιοτικά. Σκοπός μας είναι να περιστείλουμε μεμονωμένα φαινόμενα διοχέτευσης αλλοιωμένων προϊόντων στην αγορά και αισχροκέρδειας».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Διοίκησης Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, οι Γενικοί Διευθυντές ΠΔΕ και οι Προϊστάμενοι Διευθύνσεων Π.Ε. Αχαΐας των αρμόδιων ελεγκτικών υπηρεσιών. Πιο συγκεκριμένα ο Ν.ΤσολοδήμοςΓενικός Διευθυντής Ανάπτυξης, ο Στ.Βέρρας, Γενικός Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, ο Θ.Λάμπος, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, η Σ.Συμεωνίδου, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Αχαΐας, ο Χρ.Παπασημακόπουλος, ΠροϊστάμενοςΔιεύθυνσης ΑνάπτυξηςΠ.Ε Αχαΐαςκαιο Ν. ΚοσμάςΠροϊστάμενοςΔιεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Αχαΐας.