ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας: “Καλούμε όλο τον λαό της Αιγιαλείας να ενωθεί και να στηρίξει το Νοσοκομείο Αιγίου”

Με πρωτοβουλία της ΟΜ Αιγίου, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αποτελούμενο από τον βουλευτή Αχαΐας Κώστα Μάρκου ,τη συνεργάτιδα της βουλευτού Αχαΐας Σίας Αναγνωστοπούλου, το μέλος της ΝΕ Αχαΐας Ι. Μουρίκη, τη συντονίστρια της ΟΜ Αιγίου Τ. Σταυροπούλου και το μέλος  Α. Μουρίκη συναντήθηκε, σήμερα Δευτέρα 15.11.2021, με το Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν. Ανατολικής Αχαΐας (Αιγίου), «Ο Ασκληπιός» καθώς και με τον Δ. Μπούνια, μέλος της Τριμελούς Επιτροπής του ιατρικού προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Αιγίου.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα που ταλανίζουν το Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου, με βασικότερο την αποστελέχωσή του και έγινε ενημέρωση για τις ελλείψεις του προσωπικού σε σημαντικές θέσεις (ιατρικό, τραυματιοφορείς, βοηθοί θαλάμων, νοσηλευτικό, Διοικητικοί, λοιπό προσωπικό κ.λ.π.) που δημιουργήθηκαν είτε από μετακινήσεις σε άλλες δομές, είτε από συνταξιοδοτήσεις, είτε από τη μη ανανέωση συμβάσεων, είτε από την αναστολή εργασίας λόγω του μέτρου του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Επίσης, έγινε ενημέρωση για τα προβλήματα βασικών Κλινικών του Νοσοκομείου με κυριότερα της Καρδιολογικής Κλινικής η οποία παραμένει δραματικά υποστελεχωμένη και απειλείται με διακοπή της λειτουργίας της αφού η λύση που έχει δοθεί είναι προσωρινή.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ανάγκη στελέχωσης του νοσοκομείου με μόνιμο προσωπικό αλλά και στον αγώνα των ιατρών, των νοσηλευτών, των διοικητικών αλλά και του λοιπού προσωπικού αφού καλούνται να υπερβάλλουν εαυτόν για την εύρυθμη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Αιγίου.

Επιπροσθέτως, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην επιτακτική ανάγκη ανανέωσης των συμβάσεων ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ) των 25 εργαζομένων στο προσωπικό καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης ώστε να αποφευχθεί η είσοδος εργολάβων στο νοσοκομείο.

Μετά από μία εποικοδομητική συζήτηση, αλλά και μία διεξοδική ενημέρωση για τις ερωτήσεις που έχει καταθέσει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου και αφορούν τα παραπάνω καίρια ζητήματα, σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αχαΐας τάσσεται στο πλευρό του ανθρώπινου δυναμικού του Γενικού Νοσοκομείου Αιγίου και θα συμβάλει σε κάθε ενέργεια στήριξης του. Καλούμε όλο τον λαό της Αιγιαλείας να ενωθεί και να στηρίξει και αυτός με τη σειρά του το Νοσοκομείο.