ΣΥΡΙΖΑ ΑΙΓΙΟΥ για Γκάγκα: “Ήλθε, είδε και απήλθε ….. αλλά στο Νοσοκομείο Αιγίου, ούτε «ήλθε», ούτε «είδε»

Μετά την πλήρως αποτυχημένη επίσκεψη του Υπουργού Υγείας κ. Πλεύρη, που πριν ένα μήνα βρέθηκε στην Πάτρα για να εγκαινιάσει την ανακαίνιση μια δομής που βρίσκεται ανοιχτή στον ίδιο χώρο, δεκαετίες τώρα, είχαμε τις μέρες αυτές την επίσκεψη της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας στην περιοχή.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της 6ης ΥΠΕ η κ. Γκάγκα βρέθηκε σε Αχαΐα, Ηλεία και Κορινθία η οποία είχε αλλεπάλληλες συναντήσεις για όλα τα ζητήματα που αφορούν τα νοσοκομεία των περιοχών αυτών, ενώ επισκέφθηκε διαδοχικά τα νοσοκομεία Κρεστένων, Πύργου, Αμαλιάδας, το Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών καθώς και τα νοσοκομεία «Άγιος Ανδρέας», Καραμανδάνειο, και το νοσοκομείο Κορίνθου.

Η κ. Αναπληρώτρια Υπουργός πέρασε δύο φορές μπροστά από το Γ.Ν. Αιγίου αλλά δεν είχε το χρόνο, τη διάθεση και την πολιτική βούληση να σταθεί στο νοσοκομείο της πόλης μας. Για την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, της 6ης ΥΠΕ, αλλά και του διοικητή, το Γ.Ν. Αιγίου, δεν έχει προβλήματα τέτοια που θα έπρεπε να απασχολήσουν ή να διαταράξουν το πρόγραμμα της κας Γκάγκα.

Γι’ αυτούς το συγκεκριμένο Νοσοκομείο είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ.

Τα προβλήματα του νοσοκομείου αλλά και η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι δημόσιες δομές υγείας της περιοχής μας, απασχολούν εδώ και πολύ καιρό την τοπική κοινωνία. Κατά καιρούς, έχουν βγει σχετικές ανακοινώσεις και ψηφίσματα, τόσο από το Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και από φορείς, αλλά και από τους εργαζομένους στο νοσοκομείο.

Για ακόμη μια φορά γυρίζουν την πλάτη στα ανοικτά θέματα της υγείας της περιοχής μας και αδιαφορούν για την επίλυση τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αιγίου ήταν παρόν στην πρόσφατη κινητοποίηση των φορέων του Αιγίου για όλα αυτά τα θέματα στο χώρο της Υγείας και θα συνεχίζει να το κάνει.

Η υποβάθμιση του νοσοκομείου Αιγίου και κατά συνεπεία της περίθαλψης των Αιγιαλέων, είναι ειλημμένη απόφαση από την κυβέρνηση της ΝΔ και βέβαια η απάντηση που θα πάρουν από τους πολίτες θα είναι σκληρή γιατί η Υγεία είναι δικαίωμα και όχι εμπόρευμα.

 

Ο.Μ. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ.

ΑΙΓΙΟΥ