Συντονισμός ελέγχων στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας εν όψει της εορταστικής περιόδου

Σύσκεψη για την εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά εν όψει της εορταστικής περιόδου με σκοπό την προστασία της υγείας του καταναλωτή, αλλά και την αποφυγή φαινομένων αισχροκέρδειας πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 15 Απριλίου 2022, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπου Μπονάνου.

Οι έλεγχοι γίνονται εντατικά  κυρίως σε καταστήματα ειδών διατροφής, σούπερ μάρκετ, καταστήματα κατεψυγμένων τροφίμων, κρεοπωλεία, λαϊκές αγορές και καταστήματα τυροκομικών. Στόχος των ελέγχων είναι αφενός η διασφάλιση της δημόσιας υγείας, αφετέρου η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, εμπεδώνοντας πνεύμα καλής συνεργασίας με τους επαγγελματίες.

Ο κ. Μπονάνος μεταξύ των υπολοίπων τόνισε: «Σε αυτή τη δύσκολη εποχή, απαιτείται όπως οι υπηρεσίες μας δείξουν την απαραίτητη προσοχή και αυστηρότητα σε ζητήματα ελέγχου της ποιότητας και της ασφάλειας των αγαθών που διακινούνται στην αγορά τις ημέρες του Πάσχα, αλλά και να ακυρώσουμε προσπάθειες παραπλάνησης του καταναλωτικού κοινού. Οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς, συνεπείς και ολοκληρωμένοι στην προσπάθεια που κάνουμε όλοι να πατάξουμε αντικοινωνικά φαινόμενα αισχροκέρδειας».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν από την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Π. Τσίρκας, από τον ΕΦΕΤ ο κ. Ν. Νιφόρας, από την Επιθεώρηση Εργασίας Πάτρας η κ. Β. Σεϊντή, οι Γενικοί Διευθυντές ΠΔΕ και οι Προϊστάμενοι Διευθύνσεων Π.Ε. Αχαΐας των αρμόδιων ελεγκτικών υπηρεσιών. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Κόλλαρης Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης, ο κ. Αλεξόπουλος, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Ανάπτυξης Π.Ε Αχαΐας, η κ. Πλαλή  Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τμήματος Εμπορίου Π.Ε Αχαΐας η κ. Οικονόμου, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Κτηνιατρικής, ο κ. Παπασημακόπουλος, Γενικός Δ/ντης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, o κ. Αγγελόπουλος , Προϊστάμενος Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου Π.Ε. Αχαΐας