Συνελήφθη 42χρονος στο Ρίο Πατρών γιατί εξαπατούσε με την μέθοδο της διαφοράς

Ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία ακόμη δύο συνεργών του δράστη

Συνελήφθη, προχθές το απόγευμα, στο Ρίο Πατρών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 42χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη τετελεσμένη και σε απόπειρα.
Με τις ίδιες κατηγορίες βαρύνονται ακόμη δύο ημεδαποί άνδρες, συνεργοί του συλληφθέντα, ηλικίας 35 και 21 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.
Ειδικότερα, ο 42χρονος επικοινώνησε τηλεφωνικά με ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων σε περιοχή της Ηλείας και αφού του παρήγγειλε πετρέλαιο αξίας 525 ευρώ, είπε ότι θα τον πλήρωνε μέσω e – banking.
Στη συνέχεια, ο δράστης απέστειλε μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής πλαστή απόδειξη στον παθόντα, σύμφωνα με την οποία του είχε πληρώσει κατά λάθος ηλεκτρονικά το ποσό των 5250 ευρώ, ζητώντας πίσω την διαφορά και πιο συγκεκριμένα επιστροφή 4.700 ευρώ.
Ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου πείσθηκε από τους ισχυρισμούς του 42χρονου και  του κατέβαλλε σε λογαριασμό, που του υπέδειξε ο δράστης, το αιτούμενο χρηματικό ποσό, των 4.700 ευρώ.
Έπειτα, ο δράστης κάλεσε εκ νέου τον παθόντα και του ζήτησε ακόμη 5.250 ευρώ, με την δικαιολογία ότι έγινε λάθος στην μεταφορά των χρημάτων, ζητώντας του μάλιστα να τα μεταφέρει με ταξί στο Ρίο Πατρών.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, οργάνωσαν και υλοποίησαν αστυνομική επιχείρηση, στις 18-12-2019 το απόγευμα, στο Ρίο Πατρών, όπου συνελήφθη ο δράστης την στιγμή που παραλάμβανε από οδηγό ταξί τον φάκελο με το χρηματικό ποσό.
Σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες των δραστών στις Σικυώνες Κιάτου και στο Βραχάτι Κορινθίας, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ως πειστήρια αποδείξεις τραπεζικών καταστημάτων και ΕΛ.ΤΑ., κινητά τηλέφωνα, κάρτες sim , υπεύθυνες δηλώσεις και άλλα έγγραφα.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου συνεχίζονται οι έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι δράστες εμπλέκονται και σε άλλες υποθέσεις απάτης.