Συνελήφθη μέλος συμμορίας που ενέχεται σε κλοπές σε οικίες στην Πάτρα

Ο δράστης με τέσσερις ακόμη τουλάχιστον άνδρες συνεργούς του εισέρχονταν σε οικίες με την μέθοδο της αναρρίχησης

Εξιχνιάσθηκαν συνολικά 22 περιπτώσεις ενώ το παράνομο περιουσιακό όφελος των δραστών αγγίζει τις 70.000 ευρώ

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου είχε σχηματισθεί κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για συμμετοχή σε συμμορία και διάπραξη διακεκριμένων κλοπών κατά συναυτουργία.

Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν ακόμη τρεις συνεργούς του, από τους οποίους οι δύο είναι ανήλικοι ηλικίας 17 και 13 ετών.

Η σύλληψη του κατηγορουμένου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εκτέλεσης εντάλματος σύλληψης του Ανακριτή Πρωτοδικών Πατρών, για τα προαναφερόμενα αδικήματα.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ενεργώντας μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα και αξιοποιώντας στοιχεία που συνέλεξαν κατά το προανακριτικό τους έργο, εξιχνίασαν συνολικά 22 κλοπές σε οικίες, που διαπράχθηκαν από τον Μάρτιο του έτους 2018 μέχρι και τον Ιούλιο του έτους 2021, κυρίως στις περιοχές της Εγλυκάδας του Ριγανόκαμπου, του Γηροκομειού καθώς και άλλων περιοχών της Πάτρας.

Ως προς την μεθοδολογία, που ακολουθούσαν οι δράστιδες επισημαίνεται ότι, ενεργώντας από κοινού, σε ομάδες των τριών – τεσσάρων ατόμων με διαφορετική σύνθεση, ανά περίπτωση μετέβαιναν στις οικίες όπου εισέρχονταν στο εσωτερικό τους από παράθυρα και μπαλκονόπορτες με την μέθοδο της αναρρίχησης.

Το συνολικό παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι κατηγορούμενοι από τη δράση τους ανέρχεται στις 69.565 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ σχηματίσθηκε και δικογραφία σε βάρος της μητέρας του ανηλίκου για την παραμέληση της εποπτείας του.