Συνεδριάζει την Τρίτη το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτ. Ελλάδας με έργα οδοποιίας και βελτίωσης αθλητικών εγκαταστάσεων στην ημερήσια διάταξη

Η έγκριση προτάσεων για την ένταξη σειράς έργων στο Πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων, προκειμένου να εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή τους είναι μεταξύ των θεμάτων που θα απασχολήσουν τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Μαρτίου 2019 και ώρα 16.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του οργάνου (Ν.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών 32 & Αμερικής) στην Πάτρα.

Ειδικότερα, μεταξύ των έργων που δρομολογούνται είναι η βελτίωση και ο εκσυγχρονισμός των δικτύων ύδρευσης των πυρόπληκτων οικισμών Κουνινά Κερνίστα Λόφος και Καλυβίτης στη Δημοτική Κοινότητα Διακοπτού, όπως και στην Τ.Κ. Άνω Διακοπτού». Αντιστοίχως το περιφερειακό συμβούλιο καλείται να εγκρίνει την πρόταση για ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων παρεμβάσεων για βελτιώσεις οδικών αρτηριών και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας.

Επίσης, τη συνεδρίαση θα απασχολήσουν βελτιώσεις αθλητικών εγκαταστάσεων. Συγκεκριμένα προβλέπεται η αναβάθμιση των γηπέδων στο Τραγανό και στις Θίνες Βαρθολομιού του Δήμου Πηνειού, αλλά και η υποβολή πρότασης για ένταξη της αναβάθμισης του γηπέδου Παναιτωλικού και η διαμόρφωση εκθεσιακών χώρων.

Το έργο της βελτίωσης του δρόμου Κουνινά – Ρακίτα – Λεόντιο, είναι αποτέλεσμα επίμονου αγώνα του αιγιώτη βοηθού περιφερειάρχη κ. Χρήστου Μπούνια.

Τα θέματα που αφορούν σε έργα στην Αιγιάλεια και που θα συζητηθούν είναι τα εξής:

– Έγκριση υποβολής πρότασης ένταξης του έργου με τίτλο «ΒΕΛΤΙΩΣΗ – ΕΚΣΥΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ», Π/Υ: #1.100.000,00€#, ΣΤΗ ΣΑΕΠ 401 ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΚΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΤΟΥΣ 2019.
(εισηγητής :Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής  Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας κ.Κωνσταντίνος Καρπέτας)

– Έγκριση υποβολής πρότασης ένταξης του έργου με τίτλο  «ΒΕΛΤΙΩΣΗ & ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΚΟΥΝΙΝΑ-ΡΑΚΙΤΑ-ΛΕΟΝΤΙΟ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΠΟ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΡΑΚΙΤΑΣ ΕΩΣ ΛΕΟΝΤΙΟ», Π/Υ #3.600.000,00€#, στη ΣΑΕΠ 001 του Εθνικού Σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έτους 2019.
(εισηγητής :Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής  Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας κ.Κωνσταντίνος Καρπέτας)

– Κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακινήτων που απαιτούνται για το έργο «Σύνδεση λιμένα Αιγίου με αυτοκινητόδρομο Πατρών – Αθηνών».
(εισηγητής: Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος)

– Έγκριση υποβολής πρότασης ένταξης του έργου με τίτλο:  «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ», Π/Υ: #599.999,84€#, στη ΣΑΕΠ 401 του Εθνικού Σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έτους 2019.
(εισηγητής :Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής  Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας κ.Κωνσταντίνος Καρπέτας)

– Έγκριση υποβολής πρότασης ένταξης του έργου με τίτλο:  «ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ – ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ Τ.Κ. ΚΟΥΝΙΝΑΣ, ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΤΩ ΠΤΕΡΗ ΚΑΙ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ», Π/Υ: #997.999,76€#, στη ΣΑΕΠ 401 του Εθνικού Σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έτους 2019.
(εισηγητής :Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής  Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας κ.Κωνσταντίνος Καρπέτας)