Συνάντηση Ιερωνύμου – Καλογερόπουλου για τις προετοιμασίες της φετινής γιορτής της Παναγίας Τρυπητής

Συνάντηση στο πλαίσιο των προετοιμασιών για τις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν της πολιούχου του Αιγίου και του Δήμου Αιγιαλείας Παναγίας Τρυπητής, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου και του δημάρχου Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου.

Μετά από δύο χρόνια περιορισμών λόγω της πανδημίας, οι εκδηλώσεις φέτος θα χαρακτηριστούν από την πρέπουσα θρησκευτική λαμπρότητα αλλά και από την καινοτομία της αλλαγής της πορείας της λιτάνευσης, λόγω της φιλοξενίας της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας Τρυπητής στον Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης, αφού βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης στο Ιερό Προσκύνημα στην παραλία Αιγίου. Όπως αποφασίστηκε, η πομπή για πρώτη φορά θα κατευθυνθεί προς την πλατεία Υψηλών Αλωνίων Αιγίου για την ευλογία των πιστών, γι’αυτό και η συζήτηση περιστράφηκε κυρίως γύρω από τις διαδικαστικές λεπτομέρειες.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Στράτος Βαρδάκης και εκπρόσωποι της Ιεράς Μητρόπολης, καθώς και της τοπικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και της Δημοτικής Αστυνομίας.