Συνάντηση Βασιλόπουλου με Αντιδημάρχους των Καλαβρύτων για την κτηνοτροφία και τους αναδασμούς

Οι  ρυθμίσεις που προωθούνται  για την  νομιμοποίηση κτηνοτροφικών μονάδων και  οι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη  για τους αναδασμούς στην ορεινή ζώνη των Καλαβρύτων  κυριάρχησαν στην συνάντηση που είχε στην Πάτρα  ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Θεόδωρος Βασιλόπουλος με τους Αντιδημάρχους Καλαβρύτων,  Ζήση Ζησιμόπουλο και Αροανίας, Παναγιώτη  Λιακόπουλο.

Το σχέδιο νόμου που προωθείται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης  θα περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τις παλαιές και τις νέες σταβλικές υποδομές και έχει ως  στόχο την αναστολή κατεδαφίσεων για τις πρώτες, αλλά και την απλοποίηση του πλαισίου για τη λειτουργία των δεύτερων που βρίσκονται σε δασικά σημεία.  Όπως σχολίασε  ο κ Βασιλόπουλος, «στόχος είναι η στήριξη του κτηνοτροφικού τομέα ο οποίος επλήγη διπλά την τελευταία δεκαετία, καταρχάς από την οικονομική κρίση και στη συνέχεια από την ύφεση που συνοδεύει την πανδημία».

Σε ότι αφορά τους αναδασμούς  έγινε αναφορά στην ολοκλήρωση της πρώτης φάσης  των καλλιεργήσιμων εκτάσεων στις κοιλάδες του Βουραϊκού και του Αροανίου ποταμού και στο αίτημα  για  την επέκταση της διαδικασίας σε Κέρτεζη και Καλλιφώνιο στη Δ. Ε Καλαβρύτων  και στην Δ. Ε. Κλειτορίας  σε  Λυκούρια,  Κρινόφυτα κλπ. Το πρόγραμμα   υλοποιείται μέσω του τμήματος Πολιτικής Γης και Εγγείων Βελτιώσεων, της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, της Π.Ε. Αχαΐας.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο Γενικός Δ/ντής Αγροτικής Οικονομίας ΠΔΕ Σταύρος Βέρρας, ο Δ/ντής της Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε Αχαΐας, Νίκος Κοσμάς και ο Διδάκτωρ κτηνίατρος Δημόσιας Υγείας ΠΔΕ  Κώστας Μήλιος.