Συμμετοχή Χαράλαμπου Μπονάνου σε σύσκεψη στο Νοσοκομείο Αιγίου, με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα

Μετά από πρόσκληση της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα,  ο  Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα δημόσιας υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος παρέστη την Τετάρτη 4 Μαΐου 2022 στο Νοσοκομείου Αιγίου  κατά την επίσκεψη της υπουργού.

Στην σύσκεψη που ακολούθησε ο κ. Μπονάνος τόνισε τις προσπάθειες που γίνονται από πλευράς περιφερειακής Αρχής για τη στήριξη του νοσοκομείου του Αιγίου, υπενθυμίζοντας ότι με τις συντονισμένες ενέργειες  της αιρετής Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης προχωρά το έργο για την ενεργειακή αναβάθμιση του νοσοκομείου, ύψους 2.750.000 ευρώ, ενώ ταυτόχρονα επιχορηγήθηκε με το ποσό των 300.000 ευρώ και η προμήθεια ενδοσκοπικού μηχανήματος για το γαστρεντερολογικό τμήμα του νοσοκομείου. Επιπλέον εξήρε το έργο του διοικητή, Θανάση Γεωργάκη καθώς και όλης της διοίκησης του Νοσοκομείου, ενώ τέλος ζήτησε από την υπουργό την κάλυψη όλων των κενών σε επιστημονικό και παραϊατρικό προσωπικό ώστε να λειτουργεί το νοσοκομείο με αυτάρκεια και να αποτελεί φίλτρο για τα νοσοκομεία της Πάτρας, ιδιαίτερα δε τους καλοκαιρινούς μήνες που αυξάνεται ο πληθυσμός της Αιγιάλειας.

Τέλος, ζήτησε από την Υπουργό να υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία για αξιόπιστη πρωτοβάθμια περίθαλψη με ενίσχυση των πολυϊατρείων του Αιγίου ώστε να σταματήσει η πρωτοβάθμια περίθαλψη να παρέχεται από τα νοσοκομεία.