Συμβάσεις πλήρους απασχόλησης στη σχολική καθαριότητα, υπέγραψε ο Δήμος Αιγιαλείας –

Η βέλτιστη υγιεινή στα σχολεία της περιοχής

Σε μια ιδιαίτερα αξιόλογη κίνηση, που διασφαλίζει την άριστη καθαριότητα και υγιεινή στα σχολικά συγκροτήματα, προχώρησε ο Δήμος Αιγιαλείας, καθώς ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι προσπάθειες για την επέκταση του ωραρίου των εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ) από 4ωρη και πλήρη απασχόληση. Η θετική αυτή εξέλιξη επισφραγίστηκε με την υπογραφή των συμβάσεων των εργαζομένων, το πρωί της Πέμπτης στο γραφείο του Δημάρχου Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλο, ο οποίος συνομίλησε μαζί τους για τη σημασία της ικανοποίησης του αιτήματος που είχε υποβληθεί από το Σωματείο Σχολικών Καθαριστών – Καθαριστριών Αιγιαλείας και Καλαβρύτων και που είχε εγκριθεί από την αρμόδια Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αιγιαλείας πριν λίγους μήνες.

«Είναι μια πραγματικά ευχάριστη ημέρα για όλους μας, γιατί ξεπεράσαμε τις δυσκολίες που είχαν σχέση με τη δυνατότητα του Δήμου, σε θεσμικό αλλά και οικονομικό πλαίσιο, για να πετύχουμε τους στόχους μας» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος, συνεχίζοντας: «Από τη μία θα έχουμε καθαρούς χώρους στα σχολεία, ώστε να διασφαλίζεται το ασφαλές για την δημόσια υγεία περιβάλλον για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Από την άλλη, οι εργαζόμενοι στη σχολική καθαριότητα αποκτούν ένα κατάλληλο εργασιακό περιβάλλον που αφορά ολόκληρη τη ζωή τους, με πλήρες ωράριο, αμοιβές και ασφάλιση.» Ο δήμαρχος κ. Καλογερόπουλος μίλησε για ένα σημαντικό επίτευγμα του Δήμου, αφού ο Δήμος Αιγιαλείαςέχει πλέον την δυνατότητα λόγω των τακτοποιημένων οικονομικών του να καλύψει με επάρκεια την μισθοδοσία των εργαζομένων.Τέλος, ο Δήμαρχος ζήτησε από τους εργαζομένους στην σχολική καθαριότητα να είναι απόλυτα συνεπείς ως προς τις υποχρεώσεις τους, όπως εξάλλου πράττουν όλα αυτά τα χρόνια με ευσυνειδησία.

Τις ευχαριστίες της προς τον Δήμαρχο Αιγιαλείας εξέφρασε η πρόεδρος του Σωματείου Καθαριστών – Καθαριστριών Αιγιαλείας και Καλαβρύτων κα Σταυρούλα Πιερράτου, ενώ αρκετά αισιόδοξοι και έτοιμοι για αγαστή συνεργασία εμφανίστηκαν οι πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Δημήτρης Ελευθεριώτης και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Επαμεινώνδας Δούλος.