Συγκέντρωση στην Τρίγωνη πλατεία Αιγίου για τη μη υποβάθμιση του Νοσοκομείου Αιγίου

Κοινό κάλεσμα απευθύνουν σωματεία και φορείς της Αιγιάλειας λέγοντας “‘Oχι στην υποβάθμιση του ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΙΓΙΟΥ και την δίωξη του συνδικαλιστή υγειονομικού  ΑΣΠΡΟΥΚΟΥ  ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ” με συγκέντρωση την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022, στην Τρίγωνη Πλατεία Αιγίου στις 7 μ.μ. Σε κοινή ανακοίνωσή τους επισημαίνουν:  

-“Στα δύο αυτά χρόνια που πέρασαν από την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος κορονοϊού,  έχει συσσωρευτεί πλούσια πείρα, που με τραγικό τρόπο, φωτίζει ένα και μοναδικό συμπέρασμα:  Η Υγεία του λαού δεν μπορεί να είναι εμπόρευμα!  

Η πανδημία, όπως αποδεικνύει και η τραγική εμπειρία αυτών των δύο χρόνων, μπορεί  να περιοριστεί, κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και τους κρίσιμους χώρους υπερμετάδοσης.  Και  με ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Είναι όλα όσα, εδώ και δύο χρόνια, κόντρα στη κυβερνητική πολιτική της εμπορευματοποίησης της  υγείας, διεκδικούν μέσα από τα σωματεία, όλοι όσοι βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης για την υπεράσπιση της υγείας, της ζωής, και των δικαιωμάτων του λαού.

Δεν μπορούν να κρύψουν ότι όλες οι κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια  υπηρέτησαν την πολιτική της εμπορευματοποίησης της Υγείας. Αυτό είχε συνέπειες και στο νοσοκομείο Αιγίου που και αυτό είναι ενταγμένο στις πολιτικές υποστελέχωσης σε ιατρικό προσωπικό και συνολικής υποβάθμισης του, με αποτέλεσμα την επισφαλή λειτουργία των κλινικών.

Οι λύσεις που δίνονται είναι προσωρινές με μετακινήσεις από άλλα νοσοκομεία ή κέντρα υγείας. Οι 27 πεπειραμένοι συνάδελφοι που τελούν υπό  απόλυση  την 31/3/22 που αποφάσισε η κυβέρνηση, θα αποδυναμώσει ακόμα περισσότερο την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών του Νοσοκομείου Αιγίου δεδομένου ότι οι εργολάβοι θα επανέλθουν. Το αίτημα τους για παραμονή  είναι δίκαιο, δεδομένου ότι καλύπτουν χρόνια τώρα πάγιες και διαρκείς ανάγκες .  Η κυβερνητική πολιτική του «νέου ΕΣΥ» για να εφαρμοστεί απαιτεί υποταγμένο υγειονομικό προσωπικό,  που δεν θα αντιδρά στην κυβερνητική προσπάθεια μεγαλύτερης  εμπορευματοποίησης της υγείας.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Διοίκηση του Νοσοκομείου, παρεμβαίνοντας απροκάλυπτα  στη συνδικαλιστική διαμάχη που έγινε στη διάρκεια των εκλογών των εργαζομένων του Νοσοκομείου τις 24/9/21, προχώρησε σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) σε βάρος  του συνδικαλιστή υγειονομικού ΑΣΠΡΟΥΚΟΥ Απόστολου.

Ο ΑΣΠΡΟΥΚΟΣ Απόστολος για  χρόνια ολόκληρα δίνει ανιδιοτελή μάχη για την ενίσχυση του ΕΣΥ, και την αναβάθμιση του Νοσοκομείου Αιγίου καθώς έχει διατελέσει εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου, ως τακτικό μέλος από το 2013-2016. Οι συνδικαλιστικοί και επαγγελματικοί φορείς του Αιγίου καταγγείλαμε από την πρώτη στιγμή  την απαράδεκτη απόφαση της Διοίκησης του Νοσοκομείου Αιγίου να προχωρήσει σε ΕΔΕ σε βάρος του συνδικαλιστή υγειονομικού. Γνωρίζουμε ότι κάθε προσπάθεια δίωξης συνδικαλιστή γίνεται για να τρομοκρατηθούν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, να φιμωθεί κάθε φωνή διεκδίκησης ενάντια στη πολιτική υποβάθμισης της υγείας,  και  υποβάθμισης του Νοσοκομείου Αιγίου.

Όμως η  πλειοψηφία της  Γενικής Συνέλευσης Αντιπρόσωπων  στο  Εργατικό Κέντρο Αιγίου, με ευθύνη του Προέδρου,  παραβιάζοντας κάθε αρχή εργατικής αλληλεγγύης, αρνήθηκε  να υιοθετήσει το ψήφισμα συμπαράστασης στο διωκόμενο  συνδικαλιστή.

Οργανώσαμε  με επιτυχία, συγκέντρωση για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου  Αιγίου και έμπρακτης συμπαράστασης στο διωκόμενο συνδικαλιστή, εντός του ίδιου του  Νοσοκομείου, και καταθέσαμε το ψήφισμα στο Διοικητή του Νοσοκομείου με προσωπική παρέμβαση ομάδας συνδικαλιστών

Όμως η  Διοίκηση του Νοσοκομείου,  συνεχίζει την αντεργατική της πολιτική και παραπέμπει το συνάδελφο ΑΣΠΡΟΥΚΟ  Απόστολο  σε  Πειθαρχική Διαδικασία.

Να ενώσουμε τη φωνή μας και να παλέψουμε:

– Για άμεση στελέχωση σε ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου Αιγίου και τη συνολικότερη αναβάθμιση του, για σύγχρονη αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο το λαό.

-να εκφράσουμε  με κάθε δυνατό τρόπο τη συμπαράστασή μας στο διωκόμενο συνδικαλιστή, να εμποδίσουμε όλοι  μαζί και να παγώσουμε τις διαδικασίες πειθαρχικής δίωξης του συναδέλφου ΑΣΠΡΟΥΚΟΥ  Απόστολου.

– Να παραμείνουν  οι 27 πεπειραμένοι συνάδελφοι με Συμβάσεις Ορισμένου      Χρόνου που τελούν υπό  απόλυση  στο τέλος του μήνα.

– Υγειονομικοί, μόνιμοι και επικουρικοί, που βρίσκονται σε αναστολή , να επιστρέψουν στην εργασία τους.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ  ΑΙΓΙΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  ΙΚΑ  ΑΙΓΙΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΚΑΛΙΜΑΝΗ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΑΙΓΙΟΥ  (ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΤΡΙΝΙΑΣ)
Β΄ΕΛΜΕ  ΑΧΑΙΑΣ
ΠΡΟΣΟΠΙΚΟ  ΜΕ  ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ  ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ  ΧΡΟΝΟΥ  (ΣΟΧ)
ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ  ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ  ΑΠΟ ΤΟ  Γ.Ν. ΑΙΓΙΟΥ,  Κ.Υ.ΑΙΓΙΟΥ,
Κ.Υ.ΑΚΡΑΤΑΣ,   Γ.Ν. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ.