Στο πλευρό των πυρόπληκτων ο Εμπορικός Σύλλογος – Χορηγία από την Π.Ε.Σ. και προσφορές αλληλεγγύης από επιχειρήσεις

Για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα ο Εμπορικός Σύλλογος Αιγιαλείας βρέθηκε στο πλευρό των πληγέντων από τις καταστροφικές φωτιές σε όλη την Ελλάδα. Την Τετάρτη 18 Αυγούστου, μετά τα χωριά της Ηλείας, σειρά είχαν  οι περιοχές της Εύβοιας.

Σε ένα οδοιπορικό σχεδόν 900συν χιλιομέτρων, από τις 5.30 το πρωί δύο ΙΧ φορτωμένα νερά, ξηρά τροφή καθώς και σκυλοτροφές – γατοτροφές και ένα αγροτικό φορτωμένο με ένα τόνο καλαμπόκι, χορηγία από την Παναιγιάλειο Ένωση Συνεταιρισμών, ταξίδεψαν στα καμένα χωριά της Εύβοιας. Εκεί μέσα στα αποκαΐδια τους περίμεναν οι Πρόεδροι των Εμπορικών συλλόγων των πόλεων , Γιώργος Μαρούδης Πρόεδρος των Ροβιών και ο Θανάσης  Κομποθανάσης μαζί  με την  Ελένη Σωτηροπούλου, Πρόεδρος και Ταμίας αντίστοιχα από τον Εμπορικό  Σύλλογο Ιστιαίας.

Επειδή το ζητούμενο  ήταν να δοθεί η βοήθεια  στοχευμένα εκεί που πραγματικά υπάρχει ανάγκη, καλεσμένοι των προέδρων ήταν και οι κάτοικοι των  γύρω χωριών που μαζί με τα  αγροτικά τους, παρέλαβαν την προσφορά αλληλεγγύης των απλών ανθρώπων αλλά και των επιχειρήσεων από την Αιγιάλεια ώστε ΟΛΑ, μέχρι και η τελευταία συσκευασία να πάνε  εκεί που πραγματικά υπάρχει ανάγκη.

Μετά την επίσκεψή του στην βόρεια Εύβοια ο Πρόεδρος του συλλόγου Λάμπης Παπαδόπουλος δήλωσε: “Για ακόμα μια φορά δώσαμε το παρών και εκφράσαμε την αλληλεγγύη μας στους αδελφούς μας που έχασαν τις περιουσίες τους από την πύρινη λαίλαπα.

Με  συναισθήματα   ανάμεικτα, καθώς ήταν μεγάλη η χαρά της προσφοράς αλλά και βαθιάς λύπης βλέποντας τις άλλοτε πλουτοπαραγωγικές πηγές της περιοχής  κατεστραμμένες, κάναμε το καθήκον μας προς τους συνανθρώπους μας. Τίποτε δεν είναι πιο σημαντικό από το να βρεθείς στην πρώτη γραμμή, εκεί που υπάρχει ανάγκη ,αφήνοντας τις δικές σου υποχρεώσεις και τη δική σου ζωή στην άκρη για το κοινό καλό.

Όπως το κάναμε αμέσως στους πληττόμενους στα ορεινά της Ηλείας  έτσι συνεχίσαμε στα καμένα της βόρειας Εύβοιας.

Φέτος δεν έχει διακοπές και ξεκούραση !!! Έχει μόνο προσφορά και αλληλεγγύη. Μπαίνει ο εαυτός μας τελευταίος σε προτεραιότητα, σε σχέση με την πληγείσα κοινωνία μας !! Συνεχίζουμε ακάθεκτοι με δύναμη και πίστη!!”

 

Εκ του Συλλόγου