Στο Αίγιο από 14 έως 16 Ιουνίου το «Σαφάρι Μπαταριών» – Συγκεντρώνουμε παλιές μπαταρίες και συσκευές για ανακύκλωση

«Σαφάρι Μπαταριών» είναι ο τίτλος της δράσης που φιλοξενείται από Τρίτη 14 έως Πέμπτη 16 Ιουνίου στο Αίγιο, ταυτόχρονα με όλους τους Δήμους της Αχαΐας, που έχει ως στόχο την ανακύκλωση μπαταριών και ηλεκτρικών συσκευών στη Δυτική Ελλάδα. Πρόκειται για πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την ενεργοποίησή τους σε πρωτοβουλίες προστασίας του περιβάλλοντος.

Στο ειδικά διαμορφωμένο σημείο που θα βρίσκεται αυτές τις 3 ημέρες στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων Αιγίου από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, οι πολίτες μπορούν να συγκεντρώσουν όλες τις παλιές και άχρηστες μπαταρίες που διαθέτουν, καθώς και αχρηστευμένες ηλεκτρικές συσκευές, παλιούς φορτιστές, χαλασμένα κινητά τηλέφωνα, καλώδια κλπ. Επίσης, καθένας πολίτης που συμμετέχει στη δράση, θα παίρνει ένα κουπόνι που οδηγεί σε κλήρωση για πέντε ηλεκτρικά ποδήλατα, ενώ για κάθε 10 κιλά μπαταριών και ηλεκτρικών συσκευών που θα συγκεντρώνονται, θα φυτεύεται κι ένα δένδρο σε σημεία που θα υποδείξουν οι τοπικές κοινωνίες.

«Ο Δήμος Αιγιαλείας υποστηρίζει πάντοτε μικρές και μεγάλες δράσεις στην κοινή προσπάθεια για προστασία του περιβάλλοντος, μιας και καθένας μας μπορεί να γίνει κρίκος στην «αλυσίδα» για καλύτερη ζωή και προστασία της ποιότητας της δημόσιας υγείας. Δεν είναι τυχαία, εξάλλου, η πολύ μεγάλη πρόοδος που σημειώνει καθημερινά ο Δήμος μας στον τομέα της ανακύκλωσης και της διαχείρισης των απορριμμάτων, αλλάζοντας σελίδα και κοιτάζοντας προς το μέλλον με αισιοδοξία» σημειώνει σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, που παρακινεί όλους να αναζητήσουν άχρηστες μπαταρίες και συσκευές και να τις παραδώσουν στο πλαίσιο του «Σαφάρι Μπαταριών».

Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα υπάρχουν στην ιστοσελίδα της δράσης  HYPERLINK “http://www.safaripde.gr/” \t “_blank” www.safaripde.gr