Στη νέα γενιά του τόπου αφιέρωσε το κομμάτι της πρωτοχρονιάτικης πίτας   ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΕΥΧΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Στη νέα γενιά του τόπου, «τα νέα παιδιά που προσδοκούν τόσα πολλά από εμάς», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, αφιέρωσε το κομμάτι της πρωτοχρονιάτικης πίτας που έκοψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, κατά τη διάρκεια της τελετής που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 1η Ιανουαρίου 2020 στην έδρα της Περιφέρειας, στην Πάτρα.

Ο κ. Φαρμάκης, υπογράμμισε επίσης την ευθύνη που έχουν όλοι όσοι υπηρετούν την κοινωνία, αναφέροντας ότι απαιτείται ατομική και συλλογική ευσυνειδησία, χριστιανική αγάπη, δηλαδή αγάπη ουσιαστικής προσφοράς ή ακόμα και αυτοθυσίας, καθώς επίσης και διαρκής προσπάθεια για την προκοπή όλων. «Ελπίζω, από το μετερίζι του ο καθένας, να φανούμε χρήσιμοι» τόνισε.

Ακόμα, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους παριστάμενους, ευχόμενος ατομική υγεία και ευόδωση των στόχων, ενώ επεσήμανε τη συνεχή ανάγκη για συνεργασία όλων των φορέων της περιοχής

Την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών, κ. Χρυσόστομος, συνεπικουρούμενος από τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Αμβρόσιο Γκουρβέλο, και τον Ευλαβέστατο Διάκονο του Μητροπολίτη Πατρών, κ. Σεραφείμ.

«Να έχετε υγεία, ευλογία χαρά κι ευφροσύνη στη ζωή σας. Η καινούργια χρονιά να είναι γεμάτη από αρετές και από δωρεές από τον Θεό.  Σε αυτή την πρώτη θητεία σας, θέλω να σας συγχαρώ και να σας επαινέσω για το ήθος σας, την αξιοπρέπεια σας και για τον σεβασμό σας προς τους θεσμούς, πρωτίστως δεν  προς την Αγία Μητέρα μας Εκκλησία. Αυτό για εμάς σημαίνει πολλά. Έχουμε χρηστές και ουχί αδίκως, προσδοκίες στο πρόσωπό σας, που πιστεύω θα εκπληρωθούν με τη χάρη του Θεού» ανέφερε από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Πατρών που έκοψε το πρώτο κομμάτι υπέρ του Χριστού και το δεύτερο κομμάτι για τον Περιφερειάρχη.

Μεταξύ πολλών άλλων, στην εκδήλωση παρέστησαν: ο βουλευτής Αχαΐας, Αγγ. Τσιγκρής, οι δήμαρχοι Δυτικής Αχαΐας, Σπ. Μυλωνάς και Ερυμάνθου, Θ. Μπαρής, οι αντιδήμαρχοι Πατρέων, Π. Μελάς και Δ. Πλέσσας, ο  Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Ι. Καρβέλης, ο Διοικητής του ΠΕΑΚ, Ν. Παπαδημάτος, Αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, συλλόγων και άλλων φορέων της περιοχής, κ.ά.

O ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Σημειώνεται ότι αμέσως μετά την αλλαγή του έτους, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, Τάκη Παπαδόπουλο, επισκέφθηκαν τα κέντρα επιχειρήσεων των Σωμάτων Ασφαλείας στην Πάτρα, ανταλλάσσοντας ευχές με τα στελέχη τους που έκαναν βάρδια τη νύχτα της αλλαγής του έτους. «Σας ευχαριστούμε που είστε εδώ για όλους εμάς. Έχετε τις ευχές μας για μία πολύ καλή χρονιά, με όσο το δυνατόν… λιγότερη δουλειά, γιατί αυτό θα σημαίνει λίγα περιστατικά. Αλλά και τη διαρκή στήριξή μας στο έργο σας» ανέφερε ο Περιφερειάρχης.

ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟΥ

Τέλος, ο κ. Φαρμάκης, το απόγευμα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, επισκέφθηκε το Καραμανδάνειο Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Πάτρας, προσφέροντας δώρα στους μικρούς ασθενείς, στους οποίους και ευχήθηκε «γρήγορα περαστικά και ποτέ ξανά ασθενείς!». Ο Περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους συνοδούς των μικρών ασθενών, καθώς επίσης με στελέχη της διοίκησης αλλά και εργαζόμενους του νοσοκομείου, υπογραμμίζοντας ότι «η σκέψη και η καρδιά της Περιφέρειας, δεν βρίσκεται κοντά στον πάσχοντα άνθρωπο και τις μονάδες υγείας μόνο κατά την περίοδο των γιορτών, αλλά διαρκώς. Και αυτό είναι κάτι που έχει ήδη αποδειχθεί και θα συνεχίσει να αποδεικνύεται και