Στη Διεθνή Έκθεση για τις Τεχνολογίες Περιβάλλοντος η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος

Στη Διεθνή Έκθεση Τεχνολογιών Περιβάλλοντος IFAT, η οποία διεξάγεται ανά διετία στο Μόναχο,  παραβρέθηκε το διάστημα 31/5-2/6 ο Αντιπεριφερειάρχης Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος  Λάμπρος Δημητρογιάννης, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Στη συγκεκριμένη έκθεση κορυφαίες και εξειδικευμένες επιχειρήσεις από πολλές χώρες παρουσίασαν σύγχρονη τεχνογνωσία και καινοτόμες τεχνολογίες για την διαχείριση και προστασία του περιβάλλοντος, τη χρήση και διαχείριση υδάτινων πόρων, λυμάτων , απορριμμάτων και πρώτων υλών, την ανακύκλωση, τη δημιουργία υποδομών, τη δημιουργία ενέργειας από απόβλητα, την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής.

Στη συγκεκριμένη διοργάνωση μετείχαν 3.300 εκθέτες από 58 χώρες και την επισκέφτηκαν 140.000 επαγγελματίες από 160 χώρες , ενώ δημιουργούνται συνθήκες  νέων συνεργασιών , στην  υλοποίηση νέων έργων σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο , σε συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα και σε συνέργειες εταιριών.

Από τη χώρα μας συμμετείχαν στελέχη και εκπρόσωποι  Αυτοδιοικητικών Φορέων (Περιφερειών, Δήμων, Κοινοτήτων) και άλλων Οργανισμών που είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις  τελευταίες  τεχνολογικές εξελίξεις , τάσεις και προτάσεις για περιβαλλοντικά ζητήματα, να δικτυωθούν και να συζητήσουν με ξένες εταιρίες – εκθέτες για εμπορικές συνεργασίες, μεταφορά τεχνογνωσίας , κάλυψη αναγκών για περιβαλλοντικά έργα υποδομών στην περιοχής τους , διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων,κλπ.

Κατά την παρουσία του, ο κ. Δημητρογιάννης είχε διευρυμένες επαφές με πολλούς φορείς, προκειμένου να αποκτήσει ευρεία εικόνα των νέων δεδομένων στη διαχείριση περιβαλλοντικών και συναφών ζητημάτων, όπου στην παρούσα περίοδο αναμένεται να ξεκινήσει και ο σχεδιασμός για τη βέλτιστη υλοποίηση έργων και απορρόφηση των νέων χρηματοδοτικών εργαλείων στους τομείς Περιβάλλοντος, Κυκλικής Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης.