Στην Ιερή Εικόνα της Παναγίας του Μεγάλου Σπηλαίου στο εργαστήριο που βρίσκεται στην Αθήνα

Επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα η Βουλευτής Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου, στον χώρο των εργασιών συντήρησης της Εικόνας της «Παναγίας της Μεγαλοσπηλαιώτισσας», στα κεντρικά εργαστήρια συντήρησης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, στην Αθήνα.

Η Βουλευτής, ανταποκρινόμενη στην αγωνία κλήρου και πιστών αναφορικά με την τύχη της Ιερής Εικόνας, επισκέφθηκε τη Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεοτέρων Μνημείων, όπου ενημερώθηκε από τον Προϊστάμενο του Τμήματος Εκτέλεσης Έργων Συντήρησης Αρχαίων και Νεώτερων Μνημείων, κ. Π. Κωσταλούπη και την επικεφαλής συντηρήτρια, κα Μ. Φωτοπούλου, για την πορεία των εργασιών. Μαζί, επισκέφθηκαν το εργαστήριο συντήρησης που φυλάσσεται το Ιερό Κειμήλιο, όπου διαπίστωσε τις άκρως ελεγχόμενες συνθήκες παραμονής και συντήρησής του. Η Βουλευτής εξέφρασε την ικανοποίησή της για τον επαγγελματισμό του προσωπικού που ασχολείται με αυτήν.

Όπως επιβεβαιώθηκε από τη συνάντηση, βασικός στόχος όλων των πλευρών είναι η ταχύτερη επιστροφή της αποκατεστημένης Εικόνας στον φυσικό της χώρο, την Ιερά Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου. Οι όποιες καθυστερήσεις οφείλονται αποκλειστικά στα ιδιαίτερα προσεκτικά βήματα που πρέπει και ακολουθήσουν οι ειδικοί. Η Βουλευτής, επικοινώνησε με τον Άγιο Ηγούμενο της Μονής, π. Καλλίνικο και τον ενημέρωσε σχετικά.