Στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Βερίνο Αιγίου ο Νεκτάριος Φαρμάκης

Την Ιερά Μονή Ιωάννου του Θεολόγου Βερίνου Αιγίου, επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, όπου έγινε δεκτός από την μοναστική κοινότητα.

Η επίσκεψή του συνδυάστηκε με τη φάση ολοκλήρωσης του έργου «Αποκατάσταση δρόμου πρόσβασης προς Ι.Μ. Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου», καθώς σε σύντομο χρονικό διάστημα η Περιφέρεια δρομολόγησε τις διαδικασίες, συμβασιοποίησε το έργο και ολοκληρώνει παρεμβάσεις που βελτιώνουν σημαντικά τον δρόμο και τον καθιστούν περισσότερο ασφαλείς τις μετακινήσεις.

Ο νέος, ασφαλτοστρωμένος δρόμος ικανοποιεί τις ανάγκες χρηστών και επισκεπτών της Ιεράς Μονής, ενώ η βελτίωση της πρόσβασης εκτιμάται ότι θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάδειξη και αξιοποίηση της Μονής, η οποίας βρίσκεται χτισμένη στο ομώνυμο βουνό «Αγιάννης», σε υψόμετρο 900 μέτρων.

«Η διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και ιδιαίτερα των θρησκευτικών προσκυνημάτων αποτελεί για την Περιφέρειά μας αποτελεί μια σταθερή επιλογή.Τα θρησκευτικά μας μνημεία αποτελούν ζωντανά κύτταρα όχι μόνο της πολιτιστικής μας  κληρονομιάς, αλλά και της ορθόδοξης πίστης , ενώ συμβάλλουν στην ανάπτυξη της Περιφέρειας ενισχύοντας το ρεύμα θρησκευτικού τουρισμού» δήλωσε ο Περιφερειάρχης.

 

Τον Περιφερειάρχη συνόδευαν ο Βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης, Πάνος Σακελλαρόπουλος και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αχαΐας, Παναγιώτης Φλωράτος.