Σολωμού για παρακολούθηση Ανδρουλάκη: «Να προστατεύσουμε τα δικαιώματα του ανθρώπου»

Με φόντο τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, η καθηγήτρια ιατρικής, στέλεχος κόμματος στην Αχαΐα και αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, Κατερίνα Σολωμού, σημειώνει σε ανακοίνωσή της:

«Οφείλουμε να διαφυλάξουμε όλοι μαζί και πρωτίστως το Ελληνικό Κοινοβούλιο και η Δικαιοσύνη, τα δικαιώματα του ανθρώπου, την ελεύθερη επικοινωνία και δράση του εντός του Κράτους Δικαίου.

Η τοποθέτηση του Πρωθυπουργού κινήθηκε σε… θολά νερά, αφού ναι μεν μίλησε για λάθος, απέφυγε όμως να αναφερθεί στην ουσία των γεγονότων και να απαντήσει σε βασικά ερωτήματα. Δηλαδή, στο γιατί παρακολουθούνταν ένας ευρωβουλευτής και μετέπειτα αρχηγός κόμματος και με το κατασκοπευτικό «όπλο» Predator επιχειρήθηκε να παγιδευτεί το κινητό του τηλέφωνο, ενώ λίγες μέρες πριν είχε τεθεί σε καθεστώς παρακολούθησης από την ΕΥΠ; ποιοι χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο εργαλείο στην Ελλάδα και για ποιο λόγο;

Όσον αφορά, δε, τους ισχυρισμούς περί εμπλοκής άλλων χωρών στην παρακολούθηση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, όπως η Αρμενία και η Ουκρανία, οι πρεσβείες τους απάντησαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, όπως άλλωστε απαντήθηκαν και από τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας οι αντιαισθητικές αναφορές δεξιών και ακροδεξιών τρολς στο διαδίκτυο, προερχόμενων από τη ΝΔ, που προσπάθησαν να πλήξουν τον κ. Ανδρουλάκη.

Η διαφύλαξη  της διάκριση των εξουσιών, χωρίς καμία συγκάλυψη και παιχνίδια εις βάρος της χώρας, του εθνικού κοινοβουλίου και της Δικαιοσύνης είναι το μείζον ζήτημα που τίθεται.

Άμεσα πρέπει να ασκηθεί ουσιαστικά  ο κοινοβουλευτικός έλεγχος, με πρώτο βήμα τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής και παράλληλα τα αρμόδια όργανα της ποινικής δικαιοσύνης να δράσουν γρήγορα και αποφασιστικά.