ΣΚΑΝΔΑΜΗΣ : Μέτρα και απαγορεύσεις για ιθαγενείς

Mε δήλωσή του ο Μαρίνος Σκανδάμης, Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη στο Κίνημα Αλλαγής, επιπλήττει την κυβέρνηση για τον ανορθολογικό χαρακτήρα των μέτρων προστασίας από την πανδημία που εξαγγέλθηκαν για την Αχαΐα. Η δήλωση έχει ως εξής :

“Η κυβέρνηση άνοιξε την αγορά για να υποδεχθεί τους τουρίστες τη θερινή περίοδο, λέγοντάς μας ότι κερδίσαμε την ελευθερία μας λόγω της εμβολιαστικής προσπάθειας.

Ταυτόχρονα έκλεισε τα μάτια της όπου υπήρχαν αυξημένα κρούσματα, όπως λ.χ. στη Μύκονο, προκειμένου να εισρεύσει το αλλοδαπό χρήμα και να μην ενοχληθούν οι φιλικά προσκείμενοι προς τη ΝΔ επιχειρηματίες των νησιών.

Με το τέλος της θερινής περιόδου και αφού οι περισσότεροι τουρίστες γύρισαν στις πατρίδες τους,  η κυβέρνηση ήλθε να δείξει ότι δεν έχει χάσει τη γνωστή «αποφασιστικότητά» της και έτσι, επέβαλε νέα μέτρα στην Αχαΐα.

Μέτρα για ιθαγενείς δηλαδή, διότι υπάρχει ένας απαράδεκτα αυταρχικός και πειθαρχικός χαρακτήρας των απαγορεύσεων, που ισοπεδώνουν την εστίαση και την ψυχαγωγία, ανεξάρτητα από το αν οι επιχειρήσεις αυτές τηρούν ευλαβικά τα μέτρα και έχουν εμβολιασμένο προσωπικό, ενώ στο ίδιο πλαίσιο, δυσνόητη και τιμωρητική είναι και η απόφαση για καθολική απαγόρευση της μουσικής.

Η κυβέρνηση έχει απολέσει προ πολλού το μέτρο και οφείλει άμεσα να συνέλθει ώστε να προστατεύσει την δημόσια υγεία, τηρώντας βασικά στοιχεία ορθολογισμού και αναλογικότητας των μέτρων προστασίας από την πανδημία που λαμβάνει”.