Σημαντικές συναντήσεις Κατσανιώτη με εκπροσώπους της ομογένειας στη Νέα Υόρκη

Σημαντικές συναντήσεις με εκπροσώπους της ομογένειας πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Αχαΐας Ανδρέας Κατσανιώτης κατά την επίσκεψή του στην Νέα Υόρκη 29/10 – 2/11.

Ο κ. Κατσανιώτης εκπροσώπησε την Ελληνική Κυβέρνηση σε εκδηλώσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Αρχιεπισκοπής της Αμερικής που κορυφώθηκαν με τα Θυρανοίξια του Αγίου Νικολάου Νέας Υόρκης που τελέστηκαν από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

Συγκεκριμένα στις 29/10 συμμετείχε σε ειδική εκδήλωση του «Ιδρύματος Πατριάρχης Βαρθολομαίος» με κεντρικό ομιλητή τον πρώην Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο.

Στις 30/10 έλαβε μέρος στην τελετή βραβείων «Αθηναγόρας» για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που απένειμε ο Οικουμενικός Πατριάρχης στους πρωτοπόρους στη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό: Αλμπερτ Μπουλρά (Pfizer), Οργκουν Σαχίν (BioNTech), τον Τζορτζ Γιανκόπουλο και Χρήστο Κυρατσούς (Regeneron).

Παράλληλα, ο κ. Κατσανιώτης πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με οικονομικούς και επιστημονικούς παράγοντες της ομογένειας  ενώ επισκέφθηκε το ιστορικό σχολείο της ελληνοαμερικάνικης κοινότητας «Αγιος Δημήτριος», τα γραφεία της μεγάλης εφημερίδας της Διασποράς «Εθνικός Κήρυκας» και τις εγκαταστάσεις του ραδιοφωνικού σταθμού Cosmos FM. Δείπνο προς τιμή του Υφυπουργού παρέθεσαν τα μέλη του δραστήριου Συλλόγου Πατρινών Νέας Υόρκης «Κωστής Παλαμάς».