Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Ζήρια, Καμάρες και Λόγγος

Την απόφαση κήρυξης σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας των Κοινοτήτων Ζήριας και Καμαρών της Δημοτικής Ενότητας Ερινεού και της Κοινότητας Λόγγου της Δημοτικής Ενότητας Συμπολιτείας του Δήμου Αιγιαλείας, υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλειος Παπαγεωργίου, κάνοντας δεκτό το σχετικό αίτημα που υπεβλήθη εγγράφως την 1η Αυγούστου από τον Δήμο Αιγιαλείας.

Η απόφαση ελήφθη για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την καταστροφική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το Σάββατο 31 Ιουλίου σε Ζήρια, Λαμπίρι, Καμάρες και Λόγγο. Η εν λόγω κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης του καταστροφικού φαινομένου και για έξι μήνες, ήτοι έως και 31 Ιανουαρίου 2022.

Σε δήλωση του ο δήμαρχος σημείωσε ότι η περιοχή που επλήγη από πυρκαγιά πριν από πέντε ημέρες τέθηκε υπό το καθεστώς έκτακτης ανάγκης χάρις στις συγκεκριμένες προσπάθειες του Δήμου, της Περιφέρειας, της Πολιτείας. Απομένει να δούμε τα αποτελέσματα να φτάσουν στους δικαιούχους ιδιώτες αλλά και να έχουμε γρήγορη αποκατάσταση των υποδομών.

Το μεγάλο στοίχημα είναι οι προτάσεις μας να γίνουν αποδεκτές για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος και την επαναφορά της κοινωνικής και οικονομικής ζωής του τόπου μας. Στην άμεση αποτελεσματικότητα κρινόμαστε όλοι τόνισε ο δήμαρχος του Δήμου Αιγιαλείας.