“Πυριτιδαποθήκη η χώρα” – Ορατή από το Αίγιο η φωτιά στη Δωρίδα

Πυριτιδαποθήκη η χώρα, σε κόκκινο συναγερμό έξι περιφέρειες με τον κ. Μητσοτάκη σε μήνυμά του να τονίζει  ότι “η νύχτα είναι απειλητική”, λέγοντας χαρακτριστικά «τα δύσκολα είναι μπροστά μας».

Μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός ανέφερε:

  • “«Αντιμετωπίζουμε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση. Μετά από 10 ημέρες καύσωνα καλούμαστε να διαχειριστούμε ταυτόχρονα δεκάδες πυρκαγιές. Τρεις από αυτές είναι τεραστίων διαστάσεων. Η προτεραιότητά μας είναι πάντα η διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής», ανέφερε ξεκινώντας το μήνυμά του ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος προειδοποίησε ότι η νύχτα είναι απειλητική, λέγοντας χαρακτριστικά «τα δύσσκολα είναι μπροστά μας».

ΟΡΑΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΙΟ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΔΩΡΙΔΑ

Σύμφωνα με το fokidanews.gr  έχουν καεί σπίτια στην Ελαία, ενώ σύμφωνα με άλλες το ίδιο έχει συμβεί και στην Καλλιθέα.

Η φωτιά είναι ορατή και στην πόλη του Αιγίου με το βουνό να έχει λαμπαδιάσει.

Η πυρκαγιά άρχισε  σε χαμηλή βλάστηση και βοηθούμενη από τους ισχυρούς ανέμους πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις και κινήθηκε απειλητικά στο χωριό Ελαία.

Παράλληλα όσοι βρίσκονταν στην περιοχή πήραν νωρίς το απόγευμα μήνυμα από το 112 που τους ζητούσε αν βρίσκονται στην Ελαία της Φωκίδας να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Καλλιθέα, ενώ λίγο αργότερα με άλλο μήνυμα καλούσε να κατευθυνθούν προς Άγιο Σπυρίδωνα.

Στην περιοχή έχουν μεταφερθεί πυροσβεστικές δυνάμεις τόσο από τη Φωκίδα όσο και από την ευρύτερη περιοχή προσπαθώντας να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς

Το χωριό Ελαία είναι βόρεια από τα παραλιακά χωριά Γλυφάδα, Σπηλιά, ‘Αγιος Σπυρίδων αλλά και το νησί Τριζόνια.

 

https://www.fokidanews.gr/80150/kai-2i-estia-konta-stin-elaia-stin-opoia-kaikan-spitia/