Πρόσκληση του Σωματείου Οικοδόμων προς φορείς και συλλόγους για το Νοσοκομείο Αιγίου

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 12/1/22 ΩΡΑ  18.30 μ.μ. ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΓΙΟΥ    

«Oχι στην υποβάθμιση του ΓενικούΝοσοκομείου Αιγίου και την δίωξη του συνδικαλιστή υγειονομικού”  επισημαίνει το Σωματείο Οικοδόμων Αιγίου και καλεί σε σύσκεψη τα σωματεία και τους φορείς της Αιγιάλειας.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

      Η κυβέρνηση  αρνείται να ενισχύσει τη δημόσια υγεία, αφήνοντας τα νοσοκομεία  χωρίς υγειονομικό προσωπικό. Δεν  παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Προωθεί το «Νέο ΕΣΥ» που θα εμπορευματοποίηση ακόμη περισσότερο το δημόσιο αγαθό της Υγείας
   Όλες οι κυβερνήσεις μείωναν σταδιακά τον προϋπολογισμό για την υγεία, κάνοντας βήματα προς την ιδιωτικοποίηση του κλάδου της Υγείας.   Η πανδημία έφερε απότομα στη επιφάνεια την τραγική κατάσταση στη δημόσια υγεία και αποκάλυψε τη υποβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας   όλα τα τελευταία χρόνια, ενώ  ο ιδιωτικός τομέας αναπτύσσεται ραγδαία.

     Αυτό είχε συνέπειες και στο Νοσοκομείο Αιγίου που και αυτό είναι ενταγμένο στις πολιτικές υποστελέχωσης σε ιατρικό προσωπικό και συνολικήςυποβάθμισης του, με αποτέλεσμα την επισφαλήλειτουργία των κλινικών.

  Οι λύσεις που δίνονται είναι προσωρινές με μετακινήσεις από άλλα νοσοκομεία ή κέντρα υγείας.  Οι συζητήσεις και οι παλινωδίες για το κλείσιμο της εφημερίας τριών κλινικών, της χειρουργικής, της ορθοπεδικής και της καρδιολογικής, καταδεικνύουν  το μέγεθος του προβλήματος.

    Η υποστελέχωση είναι τόσο μεγάλη σε όλες τις κλινικές που έχει εξαντλήσει τους εργαζόμενους και λόγω των συνθηκών δεν επιθυμούν να έρθουν νέοι γιατροί.

    Σήμερα ακόμη εν μέσω πανδημίας, με μέρος του υγειονομικού προσωπικού να νοσεί, 16 πεπειραμένοι υγειονομικοί του Νοσοκομείου Αιγίου με απόφασητης κυβέρνησης είναι σε αναστολή εργασίας.

     Η κυβερνητική πολιτική του «νέου ΕΣΥ» για να εφαρμοστεί απαιτεί υποταγμένο υγειονομικό προσωπικό,  που δεν θα αντιδρά στην κυβερνητική προσπάθεια μεγαλύτερης εμπορευματοποίησης της υγείας.

   Σε αυτό το πλαίσιο, η Διοίκηση του Νοσοκομείου,παρεμβαίνοντας απροκάλυπτα στη συνδικαλιστική διαμάχη που έγινε στη διάρκεια των εκλογών των εργαζομένων στο Νοσοκομείο τις 24/9/21, προχώρησε σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος  συνδικαλιστή υγειονομικού.

  Ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής για  χρόνια ολόκληρα δίνει ανιδιοτελή μάχη για την ενίσχυση του ΕΣΥ, τη λύση των προβλημάτων συναδέλφων υγειονομικών και την αναβάθμιση του Νοσοκομείου Αιγίου, καθώς έχε διατελέσει εκπρόσωπος εργαζομένων στο ΔΣ του νοσοκομείου.

    Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη απόφαση της Διοίκησης του Νοσοκομείου Αιγίου να προχωρήσει σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος του συνδικαλιστή υγειονομικού.

      Γνωρίζουμε ότι κάθε προσπάθεια δίωξης συνδικαλιστή γίνεται για να τρομοκρατηθούν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, να φιμωθεί κάθε φωνή διεκδίκησης ενάντια στη πολιτική υποβάθμισης της υγείας και υποβάθμισης του Νοσοκομείου Αιγίου.

Απευθύνουμε κάλεσμα στα εργατικά σωματεία της Αιγιαλείας , στους αγροτικούς συλλόγους , στα σωματεία των εκπαιδευτικών, των  υγειονομικών και όλους τους φορείς να ενώσουμε τη φωνή μας και να παλέψουμε για άμεση στελέχωση σε ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου Αιγίου και τη συνολικότερη αναβάθμιση του, για σύγχρονη αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο το λαό.

 Να εκφράσουν με κάθε δυνατό τρόπο τη συμπαράστασή τους στο διωκόμενο συνδικαλιστή υγειονομικό όπως ήδη έπραξαν 176 εργαζόμενοι του νοσοκομείου Αιγίου, υπογράφοντας σχετικό αίτημα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στο Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου, και στα Κέντρα Υγείας Αιγίου και Ακράτας, με κατεπείγουσες διαδικασίες και μόνο με έλεγχο των τυπικών προσόντων. Να στελεχωθεί και να λειτουργήσει καθημερινά ο Αξονικός Τομογράφος.

   –Μονιμοποίηση όλου του επικουρικού υγειονομικού προσωπικού και των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

    –Να αρθούν οι αναστολές εργασίας των 16 υγειονομικών και να επιστρέψουν άμεσα με συχνά τεστ μέχρι να εμβολιαστούν.

   –Να ανακληθεί η απαράδεκτη απόφαση για διενέργεια ΕΔΕ και να σταματήσει κάθε προσπάθεια δίωξης και φίμωσης του συναδέλφου συνδικαλιστή.

 

 Η αποφασιστική ενίσχυση της δημόσιας περίθαλψης με μόνιμο προσωπικό και υποδομές και γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης είναι ο μόνος τρόπος για να ξεπεραστεί η οξύτατη υγειονομική κρίση.

 

ΤΟ ΔΣ  ΤΟΥ  ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ  ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ  ΑΙΓΙΟΥ