Προχωρούν κανονικά οι εργασίες κατασκευής του νέου ΕΚΑΜΕ/ΑμΕΑ Αιγίου

Αυτοψία Δημάρχου Αιγιαλείας και ενημέρωση για την πορεία του έργου

 

Αυτοψία στον χώρο κατασκευής των νέων κτιρίων που θα στεγάσουν τις ανάγκες του ΕΚΑΜΕ/ΑμΕΑ Αιγίου πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, συνοδευόμενος από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Βασίλη Χριστόπουλο, τον διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αιγιαλείας κ. Λεωνίδα Καράμπελα και τον επιβλέποντα μηχανικό κ. Ηλία Ντόκο, προκειμένου να ενημερωθούν εκ νέου από τους εκπροσώπους της εργολαβικής εταιρείας για την πορεία του έργου.

Ειδικότερα, στην ενημέρωση αναφέρθηκε πως οι εργασίες προχωρούν κανονικά έχοντας καλύψει το 55% του έργου (με 45% απορρόφηση του προϋπολογισμού), το οποίο προβλέπεται να παραδοθεί στα τέλη του 2022. Παράλληλα, έγινε συζήτηση και για τις εργασίες που ακολουθούν, ώστε να μην ξεφύγει η ολοκλήρωση του έργου από το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί.

Το έργο κατασκευάζεται σε ιδιόκτητο οικόπεδο, επιφανείας 7.021,11 τ.μ., στην θέση Ροκά Αγίας Κυριακής Αιγίου (δίπλα στο 1ο ΓΕΛ Αιγίου) και περιλαμβάνονται δύο κτίρια:

1) Το Κέντρο Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας, που θα είναι ισόγειο με κεραμοσκεπή, εμβαδού 1.198 τ.μ. με υπόγειο και θα εξυπηρετεί έως 50 εκπαιδευόμενους. Θα περιλαμβάνει χώρους συγκέντρωσης, διοίκησης και περίθαλψης, εργαστήρια και βοηθητικούς χώρους, ενώ στο υπόγειο (ίδιου εμβαδού) θα υπάρχουν αποθήκες, παρασκευαστήρια, λεβητοστάσιο και μηχανοστάσιο.

2) Η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, κτίριο ισόγειο με κεραμοσκεπή, εμβαδού 198 τ.μ., στο οποίο θα εξυπηρετούνται 8 εκπαιδευόμενοι και θα περιλαμβάνει καθιστικό, τραπεζαρία, υπνοδωμάτια και βοηθητικούς χώρους.