Προβολή της ταινίας “Δώρο Των Θεών”, στο Λόγγο, από το «Θairος Film Festival»

Το Θairος Film Festival ολοκληρώνει το φετινό του ταξίδι, εκεί που το ξεκίνησε, με την ταινία “Δώρο των Θεών”, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γκαίτε και τον Φιλοπροοδευτικό Όμιλο «Βύρων», την Τρίτη 13 Αυγούστου και ώρα 21:30 στο Λόγγο Αιγιαλείας.

Η 36χρονη Άννα δεν μπορεί να το συλλάβει: το θέατρο στο οποίο έπαιζε χρόνια ολόκληρα την πέταξε στο δρόμο. Και από το σανίδι, που ήταν για κείνη ο κόσμος ολόκληρος, βρίσκεται στο τοπικό κέντρο εύρεσης εργασίας και βρίσκει μια καινούργια απασχόληση που δεν την περίμενε καθόλου. Αναλαμβάνει να διευθύνει ένα τμήμα υποκριτικής για οκτώ μακροχρόνιους ανέργους. Μεταξύ αυτών και ο Έλληνας Δημήτρης, ιδεαλιστής, μάγκας, αλλά και άνθρωπος της δράσης. Όταν η Άννα αποφασίζει να σκηνοθετήσει μαζί τους την Αντιγόνη του Σοφοκλή, ο Δημήτρης είναι ο μόνος που φαίνεται να του αρέσει αυτή η πρωτοβουλία -στο κάτω κάτω αυτός είναι που θα παίξει το ρόλο του βασιλιά Κρέοντα: «Μέσα από μένα μιλάει η ιστορία της χώρας μου!»

Παραγωγή: Γερμανία, 2014

Σκηνοθεσία: Όλιβερ Χάφνερ

Σενάριο: Όλιβερ Χάφνερ

Πρωταγωνιστούν: Καταρίνα Σούμπερτ, Αδάμ Μπουσδούκος, Πολ Φάσναχτ, Καταρίνα Χάουτερ, Ράινερ Φουρς

Διάρκεια: 102 λεπτά

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στο κινηματοθέατρο του Φιλοπροοδευτικού Ομίλου Λόγγου «Ο Βύρων» και με το συμβολικό αντίτιμο των 2 ευρώ, προς ενίσχυση του τοπικού συλλόγου.