Πραγματοποιήθηκε στα Καλάβρυτα η εκδήλωση «Πέτα Ψυχή»

Στο πλαίσιο των Εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την  Ελληνική Επανάσταση

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 11 Αυγούστου 2020, στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων, η συναυλία με τίτλο «Πέτα Ψυχή» που αποτελεί  προπομπό για τις επετειακές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιήσει η  Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας το 2021, για τη συμπλήρωση 200 ετών από την  Ελληνική Επανάσταση.

Η Συμφωνική Ορχήστρα του Ανοικτού Πανεπιστημίου, η υψίφωνος Λένα Σουρμελή και η πιανίστα Έλενα Φεντκο, υπό την διεύθυνση της Φαίδρας Γιαννέλου απέδωσαν έργα εμπνευσμένα από τα τραγούδια των Κλεφτών και Αρματωλών, και μέσα από τις μουσικές επιλογές, ανέδειξαν την ιστορική, κοινωνική και πολιτιστική διάσταση της Ελληνικής Επανάστασης.

Ειδικότερα, παρουσιάστηκαν τα έργα των Σκαλκώτα (Χοροί), Μάντζαρου (Συμφωνία Ανατολικού Γένους), Μπετόβεν (Τα ερείπια των Αθηνών), Βέρντι (Αποσπάσματα από NABUCCO), Καρρέρ (Η Καταδίκη του Κλέφτη, ύμνος προς την Πατρίδα, Στρατιώτης), Ξένου (Ειρήνη), Σορ (Η Κραυγή των Ελλήνων) και η συναυλία ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό μας Ύμνο.

Την συναυλία συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμος Καλαβρύτων και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Προλόγισαν, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος, o Εντεταλμένος Σύμβουλος Βοηθός Περιφερειάρχη για το Συντονισμό των Εκδηλώσεων της επετείου των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, Ανδρέας Φίλιας και ο Πρόεδρος του ΕΑΠ Οδυσσέας-Ιωάννης Ζώρας.

Τέλος, σημειώνεται ότι κατά τη διεξαγωγή της εκδήλωσης τηρήθηκαν τα μέτρα για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊόυ COVID-19.