ΠΟΥ ΠΑΜΕ ;

Αν έµπαινα σε ταξί και ο σωφέρ µου υπέβαλε την παραπάνω ερώτηση, θα έπρεπε  να του  δώσω άµεση και σαφή απάντηση για τον προορισµό µου και λαµβάνοντας υπ’ όψιν  παραµέτρους, όπως η κυκλοφοριακή συµφόρηση κατά τις ώρες αιχµής, να του προτείνω και την συντοµότερη χρονικά διαδροµή !

Ο  επιβάτης πρέπει να γνωρίζει καλά, τι θέλει και πως το θέλει ! Αλλιώς… η γκρίνια  αναπόφευκτη και  το ταξίµετρο θα  γράφει ! Αν είναι και γκαντέµης η πιθανή αργοπορία µπορεί να στρέψει όλο το σύµπαν εναντίον του  και σχέδια µιας ολόκληρης ζωής να πάνε χαµένα ! ∆ιότι ουδείς αγαπά το στήσιµο ,από γκόµενα έως µεγαλοστέλεχος επιχείρησης !

Γενικώς κάπως έτσι  µου φαίνεται να εκτυλίσσονται τα πράγµατα παγκοσµίως εν έτη 2022 . Μπαίνουµε σ’ ένα ταξί  αλαλιασµένοι  και ξεµαλλιασµένοι απ’ το  τρεχαλητό και  δεν ξέρουµε ούτε πού πάµε ,ούτε τι θέλουµε !

Γίνεται, µα τον Θεό, τον Αλλάχ ή τον Βούδα,  απ’ τη µια να ‘ µαστε υπέρ των ανθρώπινων δικαιωµάτων, να κοµπάζουµε ως κοινωνία πως καταργούµε τις διακρίσεις, να µιλάµε γι’ ανοιχτά µυαλά και ασπασµό της διαφορετικότητας του διπλανού µας κι  απ’ την άλλη να υποστηρίζουµε, ωιµέ, µε δηµοκρατικές διαδικασίες την επιστροφή στον σκοταδισµό ;

Παράφρονες µε πλακάτ και αποφάσεις δικαστηρίων κατά της άµβλωσης… Αστυνοµία Ηθών που δολοφονεί… Πα-Τέρας που καίει το παιδί του επειδή δε διάβασε… Πολεµοχαρείς  που παίζουν παιχνίδια στις πλάτες αθώων… Μια µε δυο πεπόνια αγκαλιά… όχι στο δρόµο για τη λαΪκή  µα έχοντας υποστήριξη παν-λαΪκή… και οι  βαρυπενθούντες Άγγλοι που τρέχουν τον κατήφορο να πιάσουν την στερλίνα !

Αλαλούµ!

Εν τω µεταξύ, σαν να µη µας έφθανε το κακό µας το χάλι, ένας χειµώνας αυστηρής λιτότητας καραδοκεί, τον οποίο,«οι µεγάλοι», µας λένε πως θα τον λουστούµε κι ανακοινώνουν µέτρα  στήριξης στο «λούσιµο» αυτό …γι’ αποφυγή ούτε λόγος! Κι αν το « ταξί» αυτό κάποτε σταµατήσει σ’ άγνωστο προορισµό και όλοι οι «λουσµένοι» βλαµµένοι που ναι µέσα αποβιβαστούν …αν δεν έχουν αλληλοφαγωθεί…το ερώτηµα το µεγάλο είναι τι θα κάνουν ;

Ουδείς γνωρίζει κι απ’ ό,τι φαίνεται ουδείς θέλει να µάθει!

Το  σίγουρο είναι  πώς κάποιοι θα θελήσουν να βάλουν τάξη και θα υποσχεθούν λαγούς µε πετραχήλια …και θα πολώσουν και θα φανατίσουν !

Εκεί πρέπει ως λαοί να προσέξουµε …αν η ευηµερία η δική µας προϋποθέτει την καταπάτηση των δικαιωµάτων κάποιων άλλων, τότε δεν φθάσαµε σε κανένα προορισµό …απλά αλλάξαµε  «ταξί» …το οποίο , από δω και µπρός, µόνο σε σκοτεινά τούνελ θα κυκλοφορεί !

AΓΓΕΛΑ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

Χρονογράφημα στον “ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”